Sorgun'a Yapılması Planlanan Fen Lisesi - Son Dakika
Yerel

Sorgun'a Yapılması Planlanan Fen Lisesi

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, Yozgat'ın Sorgun ilçesine yapımı planlanan fen lisesi inşaatı için 2 milyon lira kaynak aktarılmasına karşın, aradan geçen 16 ayda okulun temelinin dahi atılmadığını belirtti.

01.07.2015 13:49

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, Yozgat'ın Sorgun ilçesine yapımı planlanan fen lisesi inşaatı için 2 milyon lira kaynak aktarılmasına karşın, aradan geçen 16 ayda okulun temelinin dahi atılmadığını belirtti.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, lisenin akıbetinin son günlerde kamuoyunda tartışılmaya başlandığını ifade ederek, Yeni Çeltek gibi katma değer üreten bir işletmenin imkanlarını Yozgat'a yansıtmak istediklerini, fakat aradan aylar geçmesine rağmen atılmayan temelin boş geçen zaman olduğunu kaydetti.

16 ay önce Yozgat Valiliğinde protokolü imzalanan okulun 2 milyon liralık kaynağın milli eğitimin hesabına aktarıldığını belirten Coşkun, şunları anlattı:

"Tüm prosedürler olabilecek en süratli şekilde gerçekleştirildi. Bir an evvel okulun temelinin atılması Yeni Çeltek'in yeni hizmet temellerinin peşi sıra gelmesi demektir. Fakat aradan geçen 16 ayda her hangi bir işlemin yapılmaması, okulun temelinin atılmamış olması Yeni Çeltek'in yapacağı diğer katkılarının ister istemez gecikmesine, aksamasına sebep oldu. Yeni hizmetlerin önü kesilmiş oldu. 2 milyon liralık kaynak aktarılıyor ama okulun temeli atılmıyor. Bunun bir mantığı, bir izahı yok. Türkiye'de pek çok maden işletmesi tek tek kapanırken, kar eden, katma değer üreten Yeni Çeltek Kömür ve Maden İşletmelerinin Yozgat'a yatırım yapmayı, işçilerin alın terine karşılık bir vefa örneği olarak sergilemektedir. Vakit kaybedilmeden Sorgun Yeni Çeltek Okulunun temelinin atılarak boşa geçen 16 aylık sürenin telafi edilmesi gerekmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun'a Yapılması Planlanan Fen Lisesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement