Sorgun Muhammed, Okul Harçlığı Dolar ve Euro'yu TL'ye Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Sorgun Muhammed, Okul Harçlığı Dolar ve Euro'yu TL'ye Çevirdi

Sorgun Muhammed, Okul Harçlığı Dolar ve Euro\'yu TL\'ye Çevirdi

Muhammed, okul harçlığı Dolar ve Euro'yu TL'ye çevirdiYOZGAT'In Sorgun ilçesinde Milli Egemenlik İlköğretim Okulu 5.

06.12.2016 15:33

Muhammed, okul harçlığı Dolar ve Euro'yu TL'ye çevirdi

YOZGAT'In Sorgun ilçesinde Milli Egemenlik İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Muhammed Tarık Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını dikkate alıp, babasının verdiği okul harçlığını harcamayıp, 13 Dolar ve 20 Euro'sunu bozdurup, Türk lirasına çevirdi. Arslan, "Ailesiz bir bayrak olur, ama bayraksız bir vatan olmaz" dedi.

Döviz karşısında değer kaybeden Türk Lirasına sahip çıkmak istediğini belirten Muhammed Tarık Arslan, bir ay boyunca babasının verdiği okul harçlığını harcamayıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak verdiğini belirterek, bir kuyumcuya giderek, biriktirdiği Dolar ve Euro'yu Türk Lirasına çevirdiğini söyledi. Bu nedenle çok mutlu olduğunu söyleyen Arslan, "Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çağrının ardından biriktirdiğim Dolar ve Euro'yu Türk lirasına çevirdim. Şu sözü de çok seviyorum. Ailesiz bir bayrak olur, ama bayraksız bir vatan olmaz" dedi.

Sorgun'da 25 yıldır kuyumculuk yapan 60 yaşındaki Hüseyin Özdemir ise, 12 yaşındaki Muhammed Tarık Arslan'ın duyarlı hareketinden dolayı gözyaşlarını tutamadı. Özdemir "Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine biriktirdiği bir dolarları getirip bozdurduğu için Allah razı olsun diyorumö dedi.

Muhammed'in babası Hüseyin Arslan ise oğlu ile gurur duyduğunu belirterek, "Günlük 5 lira harçlık veriyordum. Bunun 2 lirasını annesiyle gidip Dolar yaptırmış. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine bana Dolar ve Euro'sunu bozdurmak istediğini söyledi. Ben de oğlumla birlikte kuyumcuya gelerek bozdurduk. Bütün herkese örnek olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sorgun Muhammed, Okul Harçlığı Dolar ve Euro'yu TL'ye Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement