Sosyal Akranım Var Projesi Başladı - Son Dakika
Yerel

Sosyal Akranım Var Projesi Başladı

Sosyal Akranım Var Projesi Başladı

Geleceği inşa ediyoruz sloganı ile yola çıkan Genç Eller Derneği, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından yüzde yüz hibe ile kabul edilen Sosyal Akranım Var projesinin lansman toplantısını gerçekleştirdi.

18.09.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleceği inşa ediyoruz sloganı ile yola çıkan Genç Eller Derneği, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından yüzde yüz hibe ile kabul edilen Sosyal Akranım Var projesinin lansman toplantısını gerçekleştirdi.

Düzenlenen programa Vali Ali Fidan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Bolu Genç Eller Dernek Başkanı Oğuzhan Akdoğan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Genç Eller Topluluk Başkanı Furkan Erdem, Düzce Üniversitesi Genç Eller Topluluk Başkanı Kadir Zenci, Genç Eller Derneği Başkanı Enes Bektaş ve yönetim kurulu üyeleri, Sevgi evleri, çocuk evleri, yöneticileri ve eğitmenleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve yöneticileri, Sosyal Akranım Var proje ortakları ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Enes Bektaş genç kalan geleceği inşa ettiklerini belirterek "Derneğimiz Aralık 2014'te Düzceli ve Düzce'de ikamet eden 18 ila 35 yaş aralığında bulunan bir grup genç tarafından kurulmuştur. Genç Eller Derneği kendisine hedef olarak, Toplumların gelecek idealini sürekli olarak yeniden inşa eden gençlerdir gerçeğinden hareketle, bilgili, donanımlı, geçmişini unutmayan, geleneklerine bağlı, birbirleri ile kavga etmeden fikirlerini ifade edebilen bir gençliğin yetişmesi için projeler ve etkinlikler yapmak olarak seçmiştir. Düzce'de sayıları 850'ye yaklaşan dernek arasında, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı'na proje başvurusu yapan nadir derneklerden biriyiz. Ayrıca 2015 yılının en yüksek ve 2012 yılından bu yana en yüksek bütçeli projesi yine Sosyal Akranım Var projesi olmuştur. Bizler gençlik derneği olarak yaşadığımız bu topraklara katkı vermek için çok çalışma yapmayı arzu ediyoruz. Bugüne kadar yaptığımız etkinlikler ve bugün tanıtımını yapacağımız projemiz ile önemli mesafeler aldık. Biz dernek olarak sizlerle doğduk, emekledik ve şimdi yürüyoruz. Gelecekte bize vereceğiniz desteklerle koşmak istiyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Sosyal Akranım Var projesinin tanıtım sinevizyonu izlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Genç Eller Derneği'nin hazırladığı projeyi takdir ettiklerini belirterek tüm ekipleri ile destek vereceklerini belirterek "Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Bu proje aslında bunu gösteriyor. Donanımlı çocuklar birbirleri ile arkadaşlık kurup sosyalliğe adım atacaklar. Bu projede kalp atışı olan her şeye duyarlı bir gençlik oluşturulması olacak. İnşallah sonuçlarını çok iyi bir şekilde göreceğiz. Genç Eller Derneği'ne böyle bir proje yapmalarından ötürü tebrik ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

ÖNEMLİ BİR PROJE

Vali Ali Fidan projenin çok değerli bir proje olduğunu vurgularken 18 Martta gençlerin oynayacağı Çanakkale Şehitleri tiyatro gösterisini merakla beklediğini dile getirdi. Fidan "Bir grup genç arkadaşımız topluma faydalı olabilmek için bir sivil toplum kuruluşu kuruyor. Önce bunu alkışlamamız gerekiyor. Bu sorumluluk almadır. Topluma faydalı olmak için bir arayıştır. Bu projeye gelmeden önce şunu düşünmemiz gerekir. Bunu bir film olarak görelim bunu yazan senaryonu oluşturan yöneten hepsi gençler. Her yerinde gençler var. Bu ayrıca kıymetli. Proje başlı başına değerli. Gençlerin özgüvenlerinin yüksek olması tarihi değerleri bilmesi çok önemli. Bizlerde bu projeye destek verdik. Bu proje bakanlıktan destek almışsa zaten değerli bir projedir. Çünkü bakanlığımızda proje eleme sistemleri çok büyük eleminasyon sisteminden geçiyor. Ben bu projenin başarılı olacağına inanıyorum. Bugünlerde daha da önemsiyorum. Burada bir kaynaşma ve arkadaşlık var. Çok güzel bir proje. 18 martta ki yapılacak olan etkinliği bekliyorum. Projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosyal Akranım Var Projesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement