Sp Kayseri Milletvekili Adayı Mahmut Arıkan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sp Kayseri Milletvekili Adayı Mahmut Arıkan Açıklaması

Saadet Partisi’nden Kayseri birinci sıra Milletvekili Adayı olan Mahmut Arıkan, 1 Kasım seçimlerinde farklı bir metot uygulayacaklarını belirterek, "Barajı aşamasak bile, milletvekili çıkarabilecek oy oranı aldığımız takdirde Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacağız" dedi.

29.09.2015 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi'nden Kayseri birinci sıra Milletvekili Adayı olan Mahmut Arıkan, 1 Kasım seçimlerinde farklı bir metot uygulayacaklarını belirterek, "Barajı aşamasak bile, milletvekili çıkarabilecek oy oranı aldığımız takdirde Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunacağız" dedi.

Saadet Partisi'nde uzun süre İl Başkanlığı görevinde bulunan Mahmut Arıkan, "Rahmetli Erbakan hocamız vefatından birkaç ay önce bizi il başkanı olarak görevlendirmişti. Bu emaneti taşımaya gayret ettik. 18 Eylül itibariyle teşkilatımızdaki büyüklerimiz 'teknik direktör olarak görev yaptığın yeter artık sahaya çık' talimatını verdiler. Bizde bu talimat üzeri milletvekili adayı olarak halkımızın huzuruna çıktık. Bu gün itibariyle de aktif olarak sahadaki çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız" diye konuştu.

"İnşallah 7 Haziran'da Türkiye'nin yakalamayı başaramadığı istikrar bu seçimde yakalanır diye umut ediyoruz" diyen Arkan, "Bu 7 Haziran'dan bu yana geçen süre yaklaşık 4-5 ay bize şunları gösterdi Sadet Partisinin olmadığı bir mecliste hükümet kurma ihtimali gözükmüyor. Bir ağabey vazifesi yapan bir baba şefkatiyle üslubuyla siyaset yapacak bir parti yok. Mecliste bulunan 4 tane siyasi parti bize şunu gösterdi ki bir sonraki seçimde nasıl olur da daha fazla oy alırız. Ülkenin geleceğiyle ülkenin içinde olduğu durumla ilgili çok fazla bir kaygı gütmedikleri gördük. İnşallah bundan sonraki süreçte 1 Kasım'a kadar çalışmalarımızı yapacağız gayretlerimizi göstereceğiz" ifadesinde bulundu.

"Saadet Partisini bir şekliyle meclise götürme gayreti içinde olacağız" diyen Arıkan, 1 Kasım seçimlerinde farklı bir metot izleyeceklerinin altını çizerek, "Bu metot da nedir, Anayasa Mahkemesine şahsi müracaat yolunu zorlayacağız. Özellikle Kayserimizde. Kayseri de partimiz barajı geçemese dahil bir vekil çıkarabilirsek Anayasa Mahkemesine şahsi müracaat yoluyla milletvekili olmanın yollarını arayacağız. Bununla alakalı Anayasa Mahkemesinde çeşitli araştırmalar yapıldı. İnşallah 1 Kasım'a kadar konuyla alakalı gayretimizi göstereceğiz. Halkımıza neyin ne olduğunu gösterme noktasında bide gururlaşma gayreti içinde olacağız. Kayserimiz büyük bir şehir 1 milyon 300 bin nüfuslu bir şehir herkese tek tek ulaşmanın mutlaka yollarını arayacağız ama bu fiziken mümkün değil. Önümüzde 33 günlük bir süreç var. Bu süreç içinde bire bir ulaşmak mümkün değil. Sizin vasıtanız olsun diğer iletişim kanallarını kullanarak halkımıza ulaşıp Saadet Partimizin mesajını verme gayreti içinde olacağız" dedi ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Aşağı yukarı 13 yıllık bir süredir Saadet Partisi mecliste yok ve 13 yıldır Türkiye olumlu anlamda mutlaka bazı mesafeler aldı ama çoğunluğa baktığımız zaman bir çok konuda menfi yönde çalışmalar yapıldı. Dünyada olup biten hadiseleri yakinen yaşıyoruz. Dünyadaki İslam coğrafyası özellikle kan gölüne dönmüş vaziyette. Dünyada akan kanın durmasının tek çaresi İslam birliğinin kurulmasından geçiyor. Güneydoğumuzdaki ve doğu Anadolumuzda ki hadiseler hepimizin canını acıtıyor. Terör hadisesi hat safhaya ulaşmış halde. Bunun çözümü de orada kardeşlik hukukunu ön plana çıkartarak çözüm bulunmasından geçiyor. Bu gün terörün muhatabı iki tane parti var. Birisi Adalet ve Kalkınma Partisi diğeri de HDP bu ikisinin de kardeşlik hukukunu ön plana çıkaracak hiçbir çalışmasını maalesef göremiyoruz. Tam tersi daha çok kin gütmenin daha çok birbirine nefret beslemenin yolları benimseniyor. Bunun alakalı dediğimiz gibi Saadet Partisi üstüne düşen gayreti gösterecek halkımıza mesajlar iletecek halkımızda inşallah bu seçimlerde gereken desteği verip Saadet Partimizi meclise taşıyacak diye umut ediyorum. 4 Ekim'de Ankara da milletvekili tanıtımımız programımız ve seçim beyannamemiz açıklanacak. Orada onunla alakalı güzel müjdelerimiz olacak. Son seçimlerde malumunuz "gel gel saadete gel hemşerim sende gel" insanlarımızın dilinde pelesenk haline gelmişti çok güzel izlenimler bırakmıştı. Oy veren vermeyen herkes Saadet Partisinin çalışmalarından hoşnut. 4 Ekim'de inşallah bunun müjdelerini vermiş olacağız. 7 Ekim'de de Kayseri'de Kadir Has Kongre merkezinde de Kayseri'deki aday tanıtımımızı gerçekleştireceğiz. Genel başkanımız Profesör Doktor Mustafa Kamalak beyin de katılımı ile burada aday tanıtımımızı da gerçekleştireceğiz. Buradan tüm hemşerilerimi de davet ediyorum" - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sp Kayseri Milletvekili Adayı Mahmut Arıkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement