Sp Mersin'de Tüm İlçelerde Seçime Giriyor - Son Dakika
Yerel

Sp Mersin'de Tüm İlçelerde Seçime Giriyor

Sp Mersin\'de Tüm İlçelerde Seçime Giriyor

Saadet Partisi (SP) Mersin İl Başkanı Soner Çontar, SP olarak Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere hazır olduklarını belirterek, "1994 yapmış olduğumuz belediyelerdeki devrimi yeniden yapmak istiyoruz" dedi.

10.02.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi (SP) Mersin İl Başkanı Soner Çontar, SP olarak Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere hazır olduklarını belirterek, "1994 yapmış olduğumuz belediyelerdeki devrimi yeniden yapmak istiyoruz" dedi.

Çontar, beraberinde SP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Kök ve bir grup partili ile düzenlediği toplantıda, SP'nin tüm Türkiye'de 81 ilde, 957 ilçede ve bütün beldelerde kendi adaylarıyla seçime gireceğini söyledi. Mersin'de de 13 ilçe ve bir büyükşehir olmak üzere 14 noktada seçime girileceğini hatırlatan Çontar, şu ana kadar Tarsus ve Aydıncık hariç 12 ilçe belediye başkan adaylarının belirlendiğini ve genel merkez tarafından onaylandığını belirtti. Tarsus ve Aydıncık adaylarının da muhtemelen bugün genel merkezce onaylanarak açıklanacağını kaydeden Çontar, "SP olarak biz seçimlere hazırız. 1994 yılında yapmış olduğumuz belediyelerdeki devrimi yeniden yapmak üzere Mersin'de start vermiş durumdayız" diye konuştu.

SP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Kök ise, belediyeciliğin mimarının Milli Görüş olduğunu, Milli Görüşün tek partisinin de SP olduğunu savundu. 1994 yılında başlayan belediyecilikteki devrimin ne yazık ki, Mersin'e nasip olmadığını savunan Kök, "Eğer Mersin'de Milli Görüş belediyeciliği iktidar olmuş olsa idi, Çukurova'nın düz coğrafyasında belediye hizmetlerinin nasıl verildiği görülmüş olacaktı. Bugün geçmiş eksikliklerimizi tamamlama günüdür. Herkes ve her kesim tarafından kabul gören belediyecilik işi Milli Görüşün işidir" şeklinde konuştu.

Belediye başkanlığı ve hizmetlerinin yeniden tanımlandırılması ve yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Kök, şöyle devam etti; "Belediye başkanı yol yapar, su getirir, kanalizasyon döşer, imar planı yapar mantığından kurtulmalı. Belediye başkanı o mahalin emiridir, anasıdır, babasıdır, abisidir. Açından tokuna, yoksulundan zenginine, evlisinden bekarına, okumuşundan okumamışına, çiftçisinden köylüsüne herkesle barışık olmalı ve herkesle iç içe olmalıdır. SP olarak belediyeyi kazandığımız zaman 1 milyon 750 bin insanın sorumluluğunu ve yükümlülüğünü aldığımızın bilincinde olacağız. Bu bilinç ile hak ile hakkı buluşturarak, hiç kimsenin etnik kökenine, mezhebine, rengine bakmaksızın, ideolojiler şehri yapılmak istenilen Mersin'i, kardeşler şehri yapacağız." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sp Mersin'de Tüm İlçelerde Seçime Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement