Spor Bakanı Kılıç: "Devletimiz Tüm Mekanizmaları ile Artık İşin Başındadır" - Son Dakika
Güncel

Spor Bakanı Kılıç: "Devletimiz Tüm Mekanizmaları ile Artık İşin Başındadır"

Spor Bakanı Kılıç: "Devletimiz Tüm Mekanizmaları ile Artık İşin Başındadır"

İstanbul / DHAGençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuk olduğu CNN Türk canlı yayınında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

25.07.2016 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul/ DHA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuk olduğu CNN Türk canlı yayınında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

"DEVLETİMİZ TÜM MEKANİZMALARI İLE ARTIK İŞİN BAŞINDADIR"

'Fenerbahçe'ye yönelik şike konusunda söylentiler mevcut. Tüm bu sızma girişimleri Türk Futbolunda da hali hazırda var mıdır, bu konu ile ilgili başlatılacak yeni bir çalışma var mıdır? TFF'de herhangi bu konuda değişiklik söz konusu olabilir mi?' şeklindeki soru üzerine Kılıç, " 15 Temmuz'dan sonraki yapmış olduğumuz çalışmalar tüm kurumları ve kurulları kapsayacak. İçerisinde FETÖ terör örgütü üyelerini barındırıp barındırmadıkları konusunda çalışmalarımıza başladık. TFF yapısı ile özerk bir yapıdadır. Biz federasyon başkanımız ile de bu konuda bir görüşme gerçekleştirdik. Görev alanımıza giren alanlarla ilgili yoğun bir çalışma içinde olduğumuzu belirtmek isterim. Kendi bakanlığımızda ve bakanlığımıza bağlı federasyonlarımızda da bu çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar çok iyi bir inceleme sonucuna göre yapılacaktır. Yargının içerisinde olduğu bir süreç işleyecek. FETÖ terör örgütü ile bağlantılı olanların bundan sonra aramızda barınmalarının imkanı yoktur. Devletimiz tüm mekanizmaları ile artık işin başındadır. Yargının bu konuda alacakları kararlar sonuna kadar uygulanacaktır" yanıtını verdi.

'Görevden almalar konusunda sizin yeni bir çalışmanız var mıdır?' şeklindeki soru üzerine ise Spor Bakanı, "17 - 25 Aralık sürecinden sonra göreve geldiğimiz için son iki yıldır bu konuda yapmış olduğumuz ve yapmaya devam ettiğimiz bir çalışmamız zaten var. Geçmişe dönükte bu örgütün içinde yer alarak hizmet etmiş olanları devletin tüm kademelerinden çıkarmak için bir çalışmamız vardı, yaptık, yapıyoruz. Ama şöyle bir sıkıntı yaşıyorduk; alınan hukuksal kararlar ile göreve iade söz konusu oluyordu. Kanun Hükmünde Kararname ile yeni adımlar atıldı. Bu yapılacak çalışmaların hepsi devletin ciddiyeti içerisinde gerçekleştirilecek. Keyfi bir uygulamanın yapılması söz konusu olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"SPORCULARIMIZ RİO'DA MÜSABAKALARA KATILACAKLAR"

'Genel olarak spor adına baktığınızda herhangi bir aksaklık olacak mı? Bir yandan da olimpiyatlar var. Türkiye orada olacak mı, nasıl olacak?' sorusuna da Kılıç şu yanıtı verdi;

"Dün İstanbul'da 28. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Şampiyonası'nın startını verdik. 800'ü aşkını yabancı 2 bine yakın sporcunun katıldığı bu organizasyonda herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Akşamında Edirne'de, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalleri gerçekleştirildi. Burada da hiçbir sıkıntı olmadı. Geçen hafta darbe girişiminden sonra gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları vardı. Yurtdışından gelen birçok misafirimiz vardı hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Ondan önce Trabzon'da Gymnasiade 2016 gerçekleştirildi. Bu konularda güvenlik ile ilgili bazı taleplerin olduğunu biliyoruz. Hiçbir şekilde bizim güvenlik konusunda bir sıkıntımız bulunmamaktadır. Unutmayalım, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Fransa'da OHAL yönetimi altında gerçekleştirildi. Fransa'da oluyor da, Türkiye'de mi olmayacak? Dolayısıyla bizim hiçbir şekilde bu konularda bir sıkıntımız yoktur. Biliyorsunuz orada da terör saldırıları gerçekleştirildi. Biz terör saldırıları konusunda tüm Dünya ve Fransa ile dayanışma içinde olduğumuzu ve terör konusunda beraber çalıştığımızı belirttik. Bu duruşu biz ortaya koyduk. Biz de aynı şeyi tüm Dünya'dan bekliyoruz. Bununla alakalı farklı uygulamalar içerine girenler olursa, biz de bunu değerlendirir ne gerekiyorsa ortaya koyarız.

Rio sorusuna gelince; şuanda kota alarak olimpiyatlara gidecek olan sporcu sayımız 110'dur. Fakat uluslararası kurallar gereği 105 sporcumuz Rio'da müsabakalara katılabilecektir. Sporcularımız kamplarda hazırlıklarını sürdürmektedir. Kamplarda hazırlıklarını sürdürürken gelip meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak da destek olan sporcu kardeşlerimizin de var. İyi bir duruş sergileyen spor camiamıza da teşekkür etmek istiyorum. Gençlerimizin meydanlarda ve sokaklarda nasıl sağlam durduğunu da hatırlatmak istiyorum. Gençlerimizin bu konuda hassasiyeti var mı diye soruluyordu. Gençliğimizin duyarlılığının olduğunu 15 Temmuz gecesi görmüş olduk. Gençliğimize de çok teşekkür ediyorum. Sporcularımız Rio'da müsabakalara katılacaklar. Madalya beklentilerimiz var. Sporcularımız çıkacakları müsabakalarda Türkiye'ye bu mutluluğu yaşatacaklardır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Spor Bakanı Kılıç: 'Devletimiz Tüm Mekanizmaları ile Artık İşin Başındadır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement