Stajyer Öğretmenlerden Başkan Işık'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Stajyer Öğretmenlerden Başkan Işık'a Ziyaret

Stajyer Öğretmenlerden Başkan Işık\'a Ziyaret

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde stajyer öğretmen statüsünde görev yapan 33 öğretmen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ı ziyaret etti.

03.06.2016 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde stajyer öğretmen statüsünde görev yapan 33 öğretmen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ı ziyaret etti.

Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede Şube Müdürü Muharrem Yılmaz da yer aldı. Stajyer öğretmenlik uygulaması kapsamında kurumları gezen stajyer öğretmenler ile Biga Belediye Başkanı İsmail Işık çay eşliğinde sohbet ettiler. Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, "Çok onurlu bir görevi icra edeceksiniz. Ben de üniversite yıllarımda okulda kalmak istemiştim. O yılar yüksek lisansımı tamamlama şansım olmadı. Mezun olduktan 2 yıl sonra Biga'da meslek yüksek okulu açılmıştı. Okulda muhasebe ve maliye derslerine girdim. Öğretici olmaktan çok keyif almıştım o yıllar. 3 yıl kadar devam ettim. İlk derse girdiğim günü hatırlıyorum. Tüm anlatacaklarımı 25 dakikada bitirmiştim. Ders 45 dakika sürüyordu. Kalan 20 dakikayı nasıl zor geçirmiştim. Tabi öğretmenlik eğitimi almadığımız ve sadece üniversite mezunu olarak derse girdiğimiz için böyle olmuştu. Sonraki yıllarda pratikle hatalarımı aza indirmiştim. O dönemde Türkiye'de 26'ncı üniversite açılıyordu ve akademisyenler tepki göstermişti. Eğitimin kalitesinin düşeceği yönünde. Şuanda 200'ye yakın üniversite var" dedi.

Belediye Meclisi, Belediye Encümeni çalışmaları hakkında stajyer öğretmenleri bilgilendiren Işık, "Bizim belediyecilik anlayışımızda sadece yol, su, kanalizasyon yapmak yok. Biz sosyal ve kültürel anlamda kent yaşamını hareketlendirecek faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu kentte yaşadığı için insanların mutsuz olmaması için çalışıyoruz. Sosyal ve kültürel anlamda yeni açtığımız ve bölgemizde sayılı merkezlerden biri olan Atatürk Kültür Merkezi'ni de bu yüzden çok önemsiyoruz. Eylül ayından itibaren kültür ve sanat takvimimiz işleyecek ve daha çok etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Büyük çoğunluğunuzun ataması Doğu illerine olmuş. Bayrağımızın dalgalandığı her karış toprağımız, hizmet etmeye değerdir. Sizler de gelecek nesiller için umut ışığı olacaksınız. Görevlerinizde başarılar diliyorum" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stajyer Öğretmenlerden Başkan Işık'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement