STK'lar Kardeşlik Vurgusu Yaptı - Son Dakika
Güncel

STK'lar Kardeşlik Vurgusu Yaptı

STK\'lar Kardeşlik Vurgusu Yaptı

Kobani eylemleri nedeniyle kayıp sayısı her geçen gün artarken Urfa'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları sağduyu çağrısı yaptı.

12.10.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan sokak çatışmalarıyla ilgili ortak açıklama yapan Urfa'daki sivil toplum kuruluşları kardeşlik vurgusu yaptı ve halkın gizli güçlerin oyununa gelmemesini istedi

Kobani'ye yönelik Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD)saldırıları yüzünden Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerinde başlayan eylemler yüzünden şu ana kadar 36 vatandaş hayatını kaybetti ve yüzlercesi de yaralandı. Çıkan çatışmalarda bir işyeri ve kamu kuruluşu kullanılamaz hale geldi. Bu çatışma ve gerginlik ortamını yumuşatmak için gerek hükümetten, gerek muhalefet partilerinden ve gerekse sivil toplum kuruluşların peş peşe açıklamalar geldi. Bu kaotik ortamın bir an önce sona ermesi ve kardeş kanının dökülmesi için Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları da ortak bir açıklama yaptı. Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Kaya, "Şanlıurfa'mız tarih boyunca barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün merkezi olmuştur. Son dönemlerde ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan savaş ve insanlık dramı ülkemizi, bölgemizi ve en çokta ilimizi etkilemiştir. Urfa'mız savaş mağduru on binlerle ekmeğini, aşını ve evini paylaşarak yardımlaşmanın en güzel örneğini sergilemiştir. Ancak, aynı duyarlılıkla Kobani'de yaşananları protesto etmek adına yapılan gösterilerde birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize karşı gizli güçlerin işbirliği içinde olduğunu ve oyunlarını sergilemeye başladığını gözlemlemiş bulunmaktayız" dedi.

'KOBANİ'DEKİ KATLİAMI KINIYORUZ'

"Türk, Kürt, Arap kardeşliğinin binlerce yılık kökleri ilimizdedir" diyen Kaya şunları kaydetti: "Birlikteliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu ülke ve bu bölge kardeşin kardeşe kırdırılması oyunlarına artık gelmeyecektir. Bu olaylar karşısında farklı seslerin çıkması demokrasinin bir gereğidir. Herkesi sağduyuya ve şiddeti durdurmaya davet ediyoruz. Kobani'de yaşanan insanlık ayıbı katliamı kınıyor, başta insani yardımlar olmak üzere her türlü yardımın bir an önce bölgeye iletilmesini ve insanlarımıza destek çıkılmasını istiyoruz. Sivil toplum örgütleri olarak üstümüze düşen tüm görevleri gerçekleştirmeye hazırız."

BASIN AÇIKLAMASI DESTEK VEREN STK VE BAŞKANLARI

Şanlıurfa Ticaret Borsası-Mehmet Kaya
Şanlıurfa Ticaret Ve Sanayi Odası-Mithat Arhan
Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası- Nihat Taş
Şanlıurfa Müteahhitler Birliği- Mustafa Önal
Şanlıurfa Kadınları Kalkındırma Derneği-Vildan Polat
Şanlıurfa Güçlü Kadınlar Derneği- Hülya Kaymaz
Şanlıurfa Ortak Payda Derneği- Azad Birinci
Tüm Sanayici İş Adamları Derneği- Sadık Sade
Kent konseyleri 5. Dönem başkanı - Sabri Dişli
Esnaf Sanatkarlar Odası - Şefik Bakay
ŞUTİM -Faruk Akbaş

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel STK'lar Kardeşlik Vurgusu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement