STK'lardan IŞİD'e Tepki - Son Dakika
Yerel

STK'lardan IŞİD'e Tepki

STK\'lardan IŞİD\'e Tepki

Batman'da faaliyet gösteren Özgür-Der ve Mezopotamya Hukukçular Derneği, IŞİD'e tepki gösterdi.

28.06.2015 00:16  Güncelleme: 10:02

Batman'daki sivil toplum örgütleri Kobane'de IŞİD saldırılarını kınadı. Yaşanan vahşete tepki gösteren Özgür-Der Batman Şubesi ve Mezopotamya Hukukçular Derneği iki ayrı açıklama yaptı.

ÖZGÜR-DER KOBANE VAHŞETİNİ KINADI

Yaşananları şiddetle kınayan Özgür-Der, acımasızca işlenen bu cinayetlerin herkeste derin üzüntüye neden olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada "IŞİD tarafından yapılan saldırılar sonucu onlarca sivilin katledilmesi ve daha fazlasının da yaralanması vicdanları yaralamıştır. Bu tür katliamların acısına yalan ve sorumsuz paylaşımların eklenmesi olayda ölen masum insanlara hürmetsizliktir. Kobane'de Halep'te ve tüm Suriye'de katledilen masum sivillere Allah'tan rahmet diliyoruz" denildi.

HUKUÇULARDAN SALDIRIYA TEPKİ

IŞİD'in Kobane'ye yönelik olarak gerçekleştirdiği bombalı saldırılar Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Batman Şubesi tarafından kınandı.

Kobane'de IŞİD tarafından düzenlenen ve onlarca sivil insanın yaşamını yitirdiği yüzden fazlasının ise yaralandı saldırıyı kınayan yazılı bir basın açıklaması yapan MHD, " Kobane'de vahşi çeteler tarafından sivil insanlara yönelik yapılan bombalı saldırıda onlarca insan katledilmiştir. Bu barbar çeteler halen sivil insanları kalkan olarak kullanmaya devam etmektedir. Vahşi barbarların sivil Kürtlere yönelik bu saldırılarını nefretle kınıyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel STK'lardan IŞİD'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement