Sudan'da Cezayirli İşçi Kaçırıldı - Son Dakika
Güncel

Sudan'da Cezayirli İşçi Kaçırıldı

Sudan’daki bir petrol sahasına saldıran kimliği belirsiz silahlı kişiler bir Cezayirli işçiyi kaçırdı, birini de yaraladı.

21.04.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezayir Dışişleri Bakanlığı, Sudan'daki bir petrol sahasına saldıran kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerin bir Cezayirli vatandaşı kaçırdığını, saldırıda birinin ise yaralandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Sudan'ın Batı Kurdufan eyaletindeki bir petrol sahasına geçen Cuma günü kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda, sahayı işleten Sudanlı şirketi için çalışan bir Cezayirlinin kaçırıldığı, birinin de yaralandığı belirtildi. Yaralının Sudan'ın başkenti Hartum'daki bir hastaneye nakledildiği ifade edildi.

Açıklamada, Sudan'daki Cezayir Büyükelçiliği'nin Sudan yetkilileriyle sürekli görüşme halinde olduğu hatırlatılarak, Cezayirli vatandaşın bir an önce serbest bırakılması için yetkililerden gereken tüm adımların atılmasının talep edildiğine işaret edildi.

Aralarında Adalet ve Eşitlik Hareketi, Sudan Kurtuluş Hareketi ile Sudan Halk Kurtuluş Hareketi'nin de bulunduğu silahlı gruplardan oluşan Devrimci Cephe Birliği, Sudan'ın Darfur, Mavi Nil ve Güney Kurdufan eyaletlerinde 2011'in Haziran ayından bu yana hükümete karşı silahlı mücadele veriyor. - Cezayir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan'da Cezayirli İşçi Kaçırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement