Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, Keşan'da Partililerle Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, Keşan'da Partililerle Kahvaltıda Buluştu

Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, Keşan\'da Partililerle Kahvaltıda Buluştu

AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı tarafından, düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Belediyesi’nde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

11.07.2016 11:06

AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı tarafından, düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Belediyesi'nde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Aslen Keşanlı olan ve 9 günlük bayram tatilini Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Altıntaş köyündeki evinde geçiren Altunay, tatilinin son gününde ise AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.

Kahvaltıya, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ile Yönetim Kurulu üyeleri, Edirne İl Genel Meclisi'nin AK Partili Üyesi Adnan Vural ve partililer katıldı.

Kahvaltının ardından başlayan toplantıda söz alan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın Keşan'a gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı yönetim kurulu, kadın kolu yönetimi ve tüm partililer olarak hoşnut olduklarını vurguladı. Boyalık, "Yönetime geldiğimizden beri 2019'a giden yolda Keşan'a hizmet ediyoruz. Bu yolda da sizden faydalanacağımızı her beyanatımızda söylüyoruz. Bu konuda bize gösterdiğiniz ilgi bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Geldiğiniz için ve bizlere gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Sizlerin belediye bilgisinden, siyasi bilginizden daha fazla istifade etmek istiyoruz. Geldiğiniz için teşekkür ediyoruz" dedi.

"Edirne ve Keşan'la alakalı siyasi düşüncem yok"

Kahvaltıda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bu bölgenin çocuğu olduğu için sıklıkla memleketine geldiğini hatırlattı. Altunay, "Uzun zaman çeşitli görevlerde bulunduk. Bu görevlerin en aktifini bugün gerçekleştiriyorum. Bana göre çok önemli bir görev yapıyoruz. İstanbul'da belediye başkanlığı; son zamanda konuştuğumuz başkanlık siteminin gerçekleştiği yerlerdir. Belediyeler adeta başkanlıkla yönetiliyor. Kendinizin karar alma süreçlerini bizzat uygulayan, bütçe kullanan, talimat veren, istediği kişiyi görevi getirebilen bir yapıya sahip. Aslında başkanlıktan endişe edenler belediyeleri incelesinler orada başkanlığı bulacaklar. Ne Edirne için ne de Keşan için benim özelde hiçbir siyasi düşüncem asla olamaz. 'Neden sık geliyor acaba, neden toplantılara katılıyor?' sorusunun da cevabını burada vermiş olayım. Eğer bir dönem daha görev alacaksak bulunduğumuz yerde alırız. Onun dışında asla olmaz. Ancak yapabileceğim bir şey varsa da doğup büyüdüğüm yere katkı sağlamak benim için çok ulvi bir görevdir. Bunu yamak da boynumun borcudur. Burada zaman zaman kadrolar değişti. Yönetimler farklılaştı. Ama iddia ediyorum bugün il yönetimiyle, ilçe yönetimiyle uyumlu bir kadronun olduğuna şahitlik ediyorum." diye konuştu.

"İkisene sonra televizyonların alt yazılarında İstanbul'da bir ilki okuyacaksınız"

Sultangazi Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Altunay, "İki sene sonra televizyonların alt yazılarında İstanbul'da bir ilki okuyacaksınız. 'İstanbul'da sokağında pazar kurulmayan tek ilçe Sultangazi' diye altyazı geçecek. Tüm mahallelerin içinde kapalı pazar konseptini kuruyoruz. Bu sadece üstünü kapat pazar alanı yap değil. Tam teşekküllü bir bina ve kotlu yerler seçilmiş. En alttan girdiğinizde pazara giriyorsunuz. Üst kottan girdiğinizde pazarı, otoparkı görmüyorsunuz. Bir yaşam merkezine giriyorsunuz. Her pazar bir otoparktır ve her otoparkın üzerinde bir yaşam alanı vardır" dedi.

"Elden Ele Yardım Merkezimiz var"

"Elden Ele Yardım Merkezimiz var. Zenginden alıyoruz ve fakire veriyoruz" diyen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, şöyle devam etti:

"Sistemimizi kurduk. Önce kendim gezdim, toplantılar yaptım, iş adamlarına anlattım. Zenginlerden gelen yardımları depolarımıza koyuyoruz. Bu gelen malların hepsine belli bir puan veriyoruz. Fakirlere ihtiyacını belirlediğimiz oranda belli bir puan dolu kart veriyoruz. 6 ay süresince kullanabiliyor. Bu kişiler geliyor. İçeride kendine göre uygun ne varsa puanlarına bakıyor. İhtiyacına göre içeriden alıyor ve çıkarken verdiğimiz karttan ödemesini yapıyor. Kimseyle de muhatap olmak zorunda kalmıyor. Alınan üründe kimin malıysa o kişide sistem üzerinden internetten kimin aldığını kime gittiğini görüyor. Bu sayede güvende sağlanıyor. Şuanda 3 üniversitenin de binalarını biz yapıyoruz. Yurtlarını biz yapıyoruz. Bunlar yapılırken otellerde geliyor. Her şeyini biz temin ediyoruz. Bunu belediye olarak yapıyoruz. Bizim işimiz değil hiç duydunuz mu? Belediye üniversite yapıyor diye. 100 milyonluk yatırıma giriyoruz belediye olarak. Ama birde ilçenin kazancını düşünün bir sene sonra okullar bittiğinde 10 bin üniversite öğrencisi gelecek oraya bunun ekonomik, sosyal ve kültürel kazancını düşünün burada ev tutacaklar, bakkaldan alışverişini yapacaklar veya sinemaya gidecekler. Öğrencinin girdiği yer kalkındığı için bunu yapıyoruz."

Kahvaltılı toplantı, karşılıklı samimi sohbetin ardından sona erdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, Keşan'da Partililerle Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement