Suluova'da Arazi Toplulaştırma Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Suluova'da Arazi Toplulaştırma Anlatıldı

Suluova\'da Arazi Toplulaştırma Anlatıldı

Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, arazi toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini ancak şikayet ve bir takım tespitlerin ortaya çıktığını söyledi.

12.08.2014 13:42  Güncelleme: 15:59

Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, arazi toplulaştırma çalışmalarının ilçe genelinde bir süredir devam ettiğini ancak şikayet ve bir takım tespitlerin ortaya çıktığını söyledi.

Taşdan, Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, arazi toplulaştırma hakkında bilgi verdi.

Projeyi yürüten firma ile projenin yapıldığı köylerdeki vatandaşların bir araya gelerek sorunlar dinlenip konu hakkında bilgilendirmede bulunulduğunu söyleyen Taşdan, "Birinci askıda sıkıntılı olan durumların neler ve neden olduğunu anlamış olduk. Firmanın 2. askıdan önce bu sorunları ve talepleri köylerde yapacağı toplantılarla gidereceğini düşünüyorum. Çünkü arazilerimiz çok kıymetlidir. Çocuklarımıza bırakacağımız mal varlıklarımızı sorunsuz bırakmak önemli ve sulama işlerini halledip bırakmak önemli. Kendi akrabalarımız arasında bir ihtilafa sebebiyet vermeden bırakmak önemli. Devletimizin bu tanıdığı imkan çok önemli olup bu çalışmaya destek verip faydalanmaya bakalım" dedi.

Daha sonra söz alan toplulaştırma çalışmalarını yürüten firma sahibi Alaattin Önal, Suluova'da toplam 28 köyde yaklaşık 280 bin dönüm alanda arazi toplulaştırma çalışmalarının yapılacağını belirtti.

2011 yılında başlayan projede şu ana kadar 22 köyde çalışmaların yürütüldüğünü ve 1. Askı parselasyon projelerinin tamamlanıp askıya çıkarılarak köylülerin itirazlarının alındığını anlatan Önal, ayrıca DSİ sulama alanı dışında kalan ve kendine ait su kaynağı ve de göleti bulunan 5 köyde yürütülen kapalı sistem basınçlı sulama projesinin yüzde 90'ının tamamlandığını, yürütülen toplulaştırma ve kapalı sistem basınçlı sulama projeleri hakkında katılanlara bilgiler vererek talep ve itirazları aldı.

Toplantıya ayrıca Belediye Başkanı Fatih Üçok, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz, İl Genel Meclis Üyeleri Ali Küçük, Esen, Osman Karaca, Yedikır Sulama Birlik Başkanı Erol Özarslan, Sol Sahil Sulama Birlik Mühendisi Ayfer Çaycı, Tarım Reform Genel Müdürlüğü kontrol mühendisleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık yetkilileri, projeyi yürüten firma yetkilileri, köy muhtarları ile köylüler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova'da Arazi Toplulaştırma Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement