Suluova'daki Maden Ocağında 1 İşçi Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Suluova'daki Maden Ocağında 1 İşçi Hayatını Kaybetti

Suluova\'daki Maden Ocağında 1 İşçi Hayatını Kaybetti

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde faaliyet gösteren kömür ocağında dün akşam meydana gelen iş kazasında 41 yaşındaki Zeki Eşe hayatını kaybetti.

09.06.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde faaliyet gösteren kömür ocağında dün akşam meydana gelen iş kazasında 41 yaşındaki Zeki Eşe hayatını kaybetti. Amasya'nın Suluova İlçesi Oğulbağı Köyü'nde faaliyet gösteren Polat Madencilik'e ait kömür ocağında dün akşam iş kazası meydana geldi. Göçük sırasında madende tamir ve tarama yapan teknik elemanlardan Zeki Eşe, su ile birlikte gelen balçık çamur ve maden malzemelerinin altında kaldı. Zeki Eşe olay yerinde hayatını kaybederken, Eşe'nin yanında bulunan Hüseyin Şeker ve Hüseyin Ergün olaydan yara almadan kurtuldu. Yaklaşık 4 aydır Suluova'da bulunan Zeki Eşe'nin daha önce Soma'da da görev yaptığı belirtildi.

ADLİ SÜREÇ BOYUNCA OCAKTA ÇALIŞMA YOK

Olayla ilgili bilgi veren Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, 'Gerçekten üzücü bir durum. Keşke böyle bir hadise hiç yaşanmamış olsaydı. Ocakta meydana gelen kazanın ardından Suluova Devlet Hastanesi'ne götürülen Zeki Eşe'nin hastaneye geldiğinde ölmüş olduğu belirtildi. Ordu nüfusuna kayıtlı olan Zeki Eşe'nin cenazesi şu anda Ankara Adli Tıp Kurumu'nda buluyor. Burada yapılacak otopsinin ardından cenaze aileye teslim edilecek. Adli süreç bitene kadar da ocaklarda faaliyet olmayacakö dedi.

Olayla ilgili maden ocağı çalışanları konuşmaktan kaçınırken, basın mensupları da içeriye alınmadı. Maden ocağı yetkililerinin konuyla ilgili yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı

'8 Haziran 2015 16.30-23.30 vardiyasında Oğulbağı Köyü Mevkii Suluova yer altı kömür işletmemizde mekanize ayak bölgesinde tamir tarama yapması için sorumlu maden mühendisi, sorumlu maden teknikeri ve nezaretçi gözetiminde görevlendirilen personelimiz Zeki Eşe, Hüseyin Şeker, Hüseyin Ergün tamir tarama yaptığı esnada iş kazasına maruz kalmış olup, bünyemizdeki ilk yardım ve kurtarma ekibinin müdahalesi ile yer altından çıkarılarak ambulans ile Suluova Devlet Hastanesi'ne sev edilmiştir. Burada yapılan müdahale sonucu Hüseyin Şeker, Hüseyin Ergün ayakta tedavi ile taburcu edilmiş olup, personelimiz Zeki Eşe Suluova'da yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Yaşanan bu üzücü olay sonucu işçimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm meslektaşlarımıza baş sağlığı dileriz.?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suluova'daki Maden Ocağında 1 İşçi Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement