Sümerbank Arazisini Belediyeye Bırakmama Israrı - Son Dakika
Güncel

Sümerbank Arazisini Belediyeye Bırakmama Israrı

Sümerbank Arazisini Belediyeye Bırakmama Israrı

İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada İzmir 5'inci İdare Mahkemesi'nin usül yönünden iptal ettiği Sümerbank arazisinin Maliye Hazinesi'ne devri kararını, Ekim ayında yaptığı son toplantıda bir kez daha aldı.

28.10.2015 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada İzmir 5'inci İdare Mahkemesi'nin usül yönünden iptal ettiği Sümerbank arazisinin Maliye Hazinesi'ne devri kararını, Ekim ayında yaptığı son toplantıda bir kez daha aldı. İzmir Valisi daha önce de defalarca kapatılan İl Genel Meclisi'nin arazinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devri kararlarını veto etmişti. Büyükşehir Belediyesi komisyon kararının iptali için yeniden dava açacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kapatılan İl Özel İdaresi mallarının dağıtımıyla ilgili İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu kararlarının iptali için açtığı ve kazandığı davalarla ilgili komisyondan her ay yeni kararlar çıkıyor. Komisyon Eylül ayı toplantısında Özel İdare'nin hizmet binası olarak restore ettiği Konak'taki eski Tekel deposuyla ilgili kararın mahkeme tarafından iptali nedeniyle aldığı yeni kararda binanın yarısını Valilik hizmetine yarısını ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis etti. Ayrıca, İl Özel İdaresi eski binasının yüzde 50'sini Konak Belediyesi yüzde 50'sini Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'na verdi. Kamuoyunda şaşkınlık yaratan karar sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kararlara karşı yine dava açacaklarını açıkladı.

SÜMERBANK ARAZİSİ

Valilik Komisyonu, 21 Ekim'de yaptığı toplantıda bu kez İzmir'in gündeminde yıllardan bu yana tartışılan ve taraf olduğu Sümerbank arazisi konusunda yine geri adım atmadı. İl Genel Meclisi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devri konusunda defalarca karar aldığı, ancak İzmir Valisi tarafından veto edilen Sümerbank arazisi, İl Özel İdaresi'nin kapatılmasının ardında Valilik Komisyonu tarafından Maliye Hazinesi'ne verilmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, devir kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtı. İzmir 5. İdare Mahkemesi komisyonun kararını usül yönünden iptal ettti. İlçe belediyesinin kararın alındığı toplantıda yer almaması bu karara gerekçe oldu.

KOMİSYON YİNE HAZİNE'YE VERDİ

Sümerbank arazisinin de gündemde olduğu Ekim ayındaki son toplatıda Valilik Komisyonu yeni kararlara imza attı. Komisyon, Sümerbank arazisinin yine Maliye Hazinesi'ne verilmesini kararlaştırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu karara şerh koydu. Büyükşehir Belediyesi yönetimi, bir önceki karara olduğu gibi yine iptal davası açacaklarını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, Kurban Bayramı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada Sümerbank arazisini geri alınca buraya Medeniyetler Müzesi kuracaklarını, dava sonucunu bekleyeceklerini açıklamıştı.

TAVŞAN ADASI HAZİNE'YE; BALÇOVA'DAKİ OTOPARK ALANI BÜYÜKŞEHİR'E

Komisyon son toplantısıda mahkemelerin iptal ettiği mal devirleriyle ilgili yeni kararlara da imza attı. Belkahve Atatürk Anıtı, Urla'daki Tavşan adası, Durtur Tesisleri Maliye Hazinesi'ne verildi. Öte yandan Balçova'da Wyndham Grand İzmir Oteli'nin deniz tarafında yeralan daha önce Hazine'ye verilen otopark alanını bu kez İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Belediye şirketi İZELMAN Milli Emlak'a kirasını ödeyerek işlettiği, ancak yüksek ecrimisil bedeli istendiği gerekçesiyle iki yıl önce bu alanı boşaltmıştı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sümerbank Arazisini Belediyeye Bırakmama Israrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement