Sümeyye Üç Basamak Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Sümeyye Üç Basamak Yükseldi

Sümeyye Üç Basamak Yükseldi

2016 Yaz Olimpiyatı’na katılacak sporcuları belirleyecek dünya sıralaması için puan toplama yarışında Kağıtsporlu milli judocu Sümeyye Akkuş, Dünya 15.’liğine yükseldi.

16.02.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 Yaz Olimpiyatı'na katılacak sporcuları belirleyecek dünya sıralaması için puan toplama yarışında Kağıtsporlu milli judocu Sümeyye Akkuş, Dünya 15.'liğine yükseldi.

Judoda, 2016 Yaz Olimpiyatı'na katılacak sporcuları belirleyecek dünya sıralaması için puan toplama yarışı sürüyor. Geçen hafta Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da açılan yeni sezonun ikinci puan turnuvası, Avusturya'da devam etti. Oberwart kentinde düzenlenen Kadınlar Avrupa Açık Şampiyonası'nda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un milli judocusu Sümeyye Akkuş üçüncü oldu.

2015 sezonunun Avrupa takvimindeki ikinci turnuvası olan Avrupa Açık Şampiyonası'na 27 ülkeden 129 judocunun katılımıyla yapıldı. Japon ve Çinli judocuların da ter döktüğü organizasyonun ilk gününde 48 kiloda mücadele eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un milli judocusu Sümeyye Akkuş bronz madalya kazandı.

Yarı finalde çekişmeli geçen maçta Ebru Şahin yenilen Sümeyye Akkuş bronz madalya maçında Çinli Shishi Xie'ye şans tanımadı ve üçüncü sırayı almayı başardı. Aldığı üçüncülük ile 40 puan kazanan Sümeyye Akkuş Dünya sıralamasında üç basamak daha yükselerek 15.'liğe oturdu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sümeyye Üç Basamak Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement