Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası" - Son Dakika
Güncel

Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası"

Diyarbakır'da, kendilerine "Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları" adını veren kuruluşların başlattığı "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası" devam ediyor.

28.01.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da, kendilerine "Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları" adını veren kuruluşların başlattığı "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası" devam ediyor.

Kuruluşlar, düzenledikleri kampanyanın amacına ilişkin açıklamalarda bulunmak üzere bir restoranda basın toplantısı düzenledi.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Diyarbakır'daki İslami sivil toplum kuruluşlarının uzun süredir birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini söyledi.

Memiş, 100'ün üzerinde kuruluşun bir araya gelerek "Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları" adını aldıklarını belirterek, her zaman mazlum ve mağdur halkın yanında olduklarını bildirdi.

Sur ilçesindeki vatandaşların örgüt mensuplarınca kazılan hendek ve kurulan barikatlardan dolayı mağdur olduğunu dile getiren Yunus Memiş, "Özellikle Diyarbakır İslami sivil toplum kuruluşlarının sahada hızlı bir şekilde mağdur olan aileleri tespit ederek, mağduriyetlerin giderilmesi için bu kampanyayı başlattık" dedi.

Sur ilçesini terk eden mağdur çok sayıda ailenin bulunduğunu, aynı evde 5 ailenin kaldığını, bir evde çocuklarla birlikte yaklaşık 30 kişinin yaşadığını anlatan Memiş, mağdur ailelerle ilgili yetkililerle görüştüklerini, bu ailelerin barınma ihtiyaçlarının derhal karşılanması için talepte bulunduklarını kaydetti.

Kampanyaya destek çağrısında bulunan Yunus Memiş, şöyle devam etti:

"Talepler sonucunda bize 9 bin 500 kutu gıda, 10 bin kutu mama, 10 bin battaniye, 3 binin üzerinde giysi ile ayakkabı, bin 500 koli temizlik malzemesi geldi. Şu anda bizim gerçek anlamda tespit ettiğimiz, dünkü sokağa çıkma yasağının olduğu bölgeler hariç 5 binin üzerinde mağdur aile bulunuyor."

Türkiye'nin birçok yerinden sivil toplum kuruluşlarının kendilerine yardım gönderdiğini, gelen yardımları vakit geçirmeden ailelere ulaştırdıklarını söyleyen Memiş, kampanyanın Sur'da yaşanan mağduriyetler sona erinceye kadar devam edeceğini aktardı.

Terörden dolayı bölge halkının çok fazla mağduriyet yaşadığına dikkati çeken Yunus Memiş, şöyle konuştu:

"Esnaf ve yanlarında çalışan yaklaşık 60 bin civarı işçinin mağduriyetinin giderilmesi için de taleplerimiz olacak. Özellikle Sur'daki alışveriş Diyarbakır'ın kalbi durumundaydı. Diyarbakır ekonomisinin ana temeli oradaydı. Ondan dolayı oradaki esnafın mağduriyetinin hızlı bir şekilde giderilmesi için de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement