Suriye'de Keseb Sınır Kapısı'nın Rejimin Kontrolüne Geçmesi - Son Dakika
Yerel

Suriye'de Keseb Sınır Kapısı'nın Rejimin Kontrolüne Geçmesi

Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısındaki Keseb kasabası ve sınır kapısını yeniden ele geçiren rejim askerlerinin bazı noktalara Suriye bayrağı astığı görüldü.

15.06.2014 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Keseb Sınır Kapısı ve Keseb kasabasının kontrolünü ele geçiren rejime bağlı askerlerin, bazı noktalara Suriye bayrağı astığı görüldü.

Esed rejiminin Türkiye sınırına komşu tek toprağı olan Lazkiye'nin Keseb kasabası, yaklaşık 3 ay önce muhaliflerin eline geçmişti. Kasabayla birlikte ellerindeki Türkiye'ye açılan tek sınır kapısı olan Keseb Sınır Kapısı'nı da kaybeden rejim birlikleri, o günden bu yana bölgeye kara, deniz ve havadan saldırı düzenliyordu.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, son olarak 3 gün önce 4 noktadan bölgeye hava destekli saldırı başlatan rejim birlikleri, dün akşam saatlerinde stratejik öneme sahip Çelme tepesi ve çevresini ele geçirdi. Gece saatlerinden itibaren bölgeye yığınak yapan askerler, kasabaya girdi. Muhalifler ise ellerinde mühimmat kalmaması nedeniyle gece saatlerinden itibaren bölgeyi kademe kademe boşalttı, öğle saatlerinde de tamamen kasabadan çekildi.

Muhaliflerin bölgeyi terk etmesinin ardından kasabaya giren rejim askerleri, sınır kapısına doğru ilerledi. Keseb Sınır Kapısı'nı çatışma olmadan ele geçiren rejim güçlerinin, kapıya asker ve zırhlı araç yerleştirdiği, gümrük binası ile bazı noktalara Suriye bayrağı astığı görüldü. Rejime ait araçların kasaba merkezine doğru ilerlediği gözlendi.

Keseb Sınır Kapısı'nın Türkiye tarafındaki Yayladağı Gümrük Kapısı, yaklaşık 1 yıl önce güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatılmıştı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'de Keseb Sınır Kapısı'nın Rejimin Kontrolüne Geçmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement