Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Salim Muslat, Busra eş-Şam'ı ele geçirilmesinden dolayı silahlı muhalif grupları tebrik etti.

25.03.2015 14:43

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Salim Muslat, Busra eş- Şam'ı ele geçirilmesinden dolayı silahlı muhalif grupları tebrik etti.

"Esed güçlerinin, İran Devrim Muhafızları ve Hizbullah militanlarından destek almasına rağmen muhaliflerin peş peşe zaferler kazandığını" söyleyen Muslat, "Son olarak Busra eş-Şam'ın temizlendiğini İdlib kentinin ise önemli noktalarının muhalif birliklerce ele geçirildiğini" belirtti.

"Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) sivilleri savunduğunu, devrimin ilke ve ahlakına bağlı, uluslararası sözleşme ve anlaşmalara saygılı davrandığını" söyleyen Muslat, "Devrimcilerin gücüne inançlarının tam olduğunu" dile getirdi.

Muslat, SMDK olarak "Rejim düşene kadar devrimin ilkelerine bağlı kalınarak mücadelenin süreceğini" vurguladı.

"Devrimcilerin, uluslararası destekten yoksun olmasına rağmen tekrar tekrar zafer kazanabilecek kudret olduğunu ispatladığını" belirten Muslat, "Savaşçılarımız Suriye'nin tüm işgal altında toprakları kurtarılana kadar mücadeleyi sürdürecek ve Esed rejimi ve IŞİD'in cinayetlerine karşı halkı korumada asla devrimin hedeflerinden sapmayacaktır" dedi.

Suriye'de ÖSO, Ahraru'ş Şam, Nusra Cephesi gibi silahlı gruplardan oluşan Birleşik Güney Cephesi birliklerinin Dera kentine bağlı Busra eş-Şam'a düzenlediği operasyonda, aralarında Hizbullah militanlarının da bulunduğu 20 kişi öldürülürken 16 Esed gücü de esir alınmıştı.

Esed yönetiminin saldırılar sonrasında Busra eş-Şam'dan çekilmesiyle birlikte Suriye- Ürdün sınırındaki geçiş kontrolünü tamamen kaybettiği, Esed güçlerinin elindeki Süveyda kenti ile Nasib Sınır Kapısı arasındaki bağlantının da kesildiği bildirilmişti.

Suriye'deki olaylar, Mart 2011'de Dera'da düzenlenen barışçıl protesto gösterilerine ağır silahlarla karşılık vermesi üzerine başlamıştı.

Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı'nın (SRMD) kayıtlarına göre Esed güçlerinin saldırıları ve çıkan çatışmalar sonucu olayların başlamasından bu yana Dera'da en az 11 bin 500 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement