Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'de Hizbullah milisleri destekli rejim güçlerinin, başkent Şam'ın Zabadani ilçesine son 5 günde "400 varil ile 15 vakum bombası" attığı bildirildi.

09.07.2015 12:22

Suriye'de Hizbullah milisleri destekli rejim güçlerinin, başkent Şam'ın Zabadani ilçesine son 5 günde "400 varil ile 15 vakum bombası" attığı bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi'nden yapılan açıklamada, rejim güçlerinin Lübnan sınırına yakın Zabadani'ye yoğun şekilde kara ve havadan saldırdığı belirtildi.

Muhaliflerin üç farklı bölgeden ilçeye girmeye çalışan rejim güçlerini püskürttüğü kaydedilen açıklamada, "Hizbullah destekli Esed güçleri, 5 günden bu yana Zabadani ilçesine girmeye çalışıyor. Rejim, ilçeye her saldırısında büyük kayıplar vererek çekilmek zorunda kalıyor. Muhalifler, Şelah askeri noktasına saldırarak rejim güçlerinin içinde bulunduğu bir binayı ele geçirdi" denildi.

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

"Suriye ordusuna ait savaş uçakları ile helikopterler, başkent Şam'ın kuzeybatısında yer alan Zabadani ilçesine son 5 günde "400 varil ile 150 vakum bombası" attı. Rejim saldırılarında çoğunlukla sivil yerleşim yerlerini hedef aldı."

-"Rejimin yeni silahının adı, deniz mayını"

Bu arada rejimin "deniz mayını" adında yeni bir silah kullandığını ifade eden bölgedeki yerel aktivistler, orduya ait helikopterlerin Zabadani ilçesine bir günde 15 deniz mayını attığını, rejim güçlerinin ilçeye ağır silahlarla saldırı düzenlemesine karşın bölgede ilerleme kaydedemediğini söyledi.

Kaynaklar ayrıca rejimin bir aydan bu yana İdlib bölgesindeki yerleşim yerlerine de deniz mayını ile saldırdığını aktardı.

"Burkan es-Sair" adlı operasyon merkezi kuran Zabadani ilçesindeki birleşik muhalif gruplar, Hizbullah destekli Esed güçleriyle mücadele ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement