Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'nin başkenti Şam'da rejim güçlerinin kontrolündeki bölgelere, nereden atıldığı belirlenemeyen onlarca roket ve havan topu mermisinin düştüğü, olayda 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

12.08.2015 14:38

Suriye'nin başkenti Şam'da rejim güçlerinin kontrolündeki bölgelere, nereden atıldığı belirlenemeyen onlarca roket ve havan topu mermisinin düştüğü, olayda 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Şam'da rejim güçlerinin kontrolündeki Mezze, Zeblatani, Şam Kalesi, Dama Rose Oteli, Bağdat Caddesi, Cevdet Haşimi Okulu, Kazez bölgesi, Mühendislik Fakültesi, Ebu Rummane Mahallesi, Cisr er-Reis bölgesi, Baramke, Muhacirin, Bab Tuma ve Kassa bölgelerine çok sayıda roket ve havan topu mermisi düştü.

Düşen mermiler sonusu 5 sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade edildi.

Roket ve havan mermilerinin nereden atıldığına ilişkin bilgi verilmedi.

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırıların ardından muhaliflerin de karşılık olarak Şam'da rejime ait karargah ve askeri noktalara roket ve havan toplarıyla saldırdığı belirtiliyor.

Suriye ordusuna ait savaş uçakları bugün erken saatlerde Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Sekba, Hamuriye ve Kafr Batna beldelerinde yerleşim yerlerine saldırılar düzenlemiş, hava saldırılarında 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Rejim güçleri, abluka altındaki Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere sık sık vakum bombası, havan topu ve füzelerle saldırılar düzenliyor.

Bölgenin abluka altında olması nedeniyle halk temel gıda malzemelerine ulaşamıyor. Elektrik ve suyun verilmediği bölgede halk, içme suyu ihtiyacını kuyulardan temin etmeye çalışıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement