Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Askerleri - Son Dakika
Güncel

Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Askerleri

Lübnan'da terör örgütü DAEŞ ve Nusra Cephesi tarafından kaçırılan askerlerinin yakınları, başkent Beyrut'ta eylem yaptı.

30.03.2015 17:28

Lübnan'da terör örgütü DAEŞ ve Nusra Cephesi tarafından kaçırılan askerlerinin yakınları, başkent Beyrut'ta eylem yaptı.

Başkent'teki Es-Sayfi otoyolunu bir süre trafiğe kapatan eylemciler adına yapılan açıklamada, askerlerin serbest bırakılması için kaçıran gruplarla yürütülen müzakerelerin durduğu yönünde haberler aldıklarını, bunun doğru olması veya ciddi adımlar atılmaması halinde eylemlerin artırılacağı kaydedildi.

Kaçırılan askerlerden Süleyman Ed-Deyrani'nin kardeşi Leyal ed-Deyrani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine, müzakerelerin mart ayı başından bu yana durduğu yönünde bilgiler ulaştığı için yolu kapattıklarını belirterek, "İlgililere, bize konuyla alakalı ciddi bilgiler vermesi için yarına kadar mühlet veriyoruz. Eğer bu yapılmazsa yolu çadırlarla trafiğe kapatacağız" dedi.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında geçen yıl ağustos ayında ordu birlikleri ve "Suriye'den gelen silahlı gruplar" arasında çıkan çatışmaların ardından, Nusra Cephesi ve DAEŞ militanları, 40'tan fazla askeri rehin almıştı. Bu askerlerin bir kısmı daha sonra serbest bırakılmış, 2'si DAEŞ, 2'si de Nusra Cephesi tarafından öldürülmüştü. Kaçırılan askerlerden bazıları hala bu örgütlerin elinde bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Askerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement