BM'nin Gönderdiği 20 Yardım Tırı Kamışlı'ya Geçti - Son Dakika
Güncel

BM'nin Gönderdiği 20 Yardım Tırı Kamışlı'ya Geçti

BM\'nin Gönderdiği 20 Yardım Tırı Kamışlı\'ya Geçti

Birleşmiş Milletler tarafından Nusaybin'e gönderilen 20 yardım tırı, Suriye'ye geçti.

22.03.2014 21:40  Güncelleme: 22:56

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Nusaybin'e gönderilen 20 yardım tırı Suriye'ye geçtiği belirtildi.

BM tarafından Suriye'ye gönderilmek üzere getirilen insani yardım malzemeleri Nusaybin Kara Hudut Kapısı'na ulaştı.

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nde yapılan işlemler ve Suriyeli yekililerle yapılan görüşmelerin ardından, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) , Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından temin edilen gıda malzemesi, battaniye, yatak, aile ve hijyen kitleri ile ilaç ve tıbbi malzemelerden oluşan 20 tırlık yardım konvoyu Kamışlı'ya gönderildi.

Nusaybin Kara Hudut Kapısı'nın Kamışlı tarafında boşaltılan tırlar Türkiye'ye döndü.

- "79 tırdan oluşan yardım konvoyu 3-4 günde Suriye'ye ulaşmış olacak"

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Bölge Sözcüsü Iyad Nasr, yaptığı açıklamada, Nusaybin'e getirilen 79 tır yardım konvoyundan şimdiye kadar 28'inin Suriye'ye gönderildiğini belirtti.

Bunlardan 8'inin önceki gün, 20'sinin de bugün Suriye'ye geçtiğini ifade eden Nasr, tırların tamamının 3-4 gün içerisinde Suriye'ye ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

Nasr, bugünün BM'nin Türkiye'den Suriye'ye yardım malzemesi sevk ettiği ikinci gün olduğuna dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Bugün Nusaybin Kara Hudut Kapısı'ndan 20 insani yardım malzemesi taşıyan tır Suriye'nin Kamışlı bölgesine hareket etmiş durumda. Türkiye, Suriye ve BM tarafından yapılan mutabakatlardan sonra 79 tırdan oluşan yardım konvoyu 3-4 gün içerisinde Suriye'ye ulaşmış olacak. BM olarak Türkiye ve Suriye makamlarına, bu insani yardım konvoyunun yerine ulaşabilmesi için verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Suriye'de, çocuklar, yaşlılar ve hastalar başta olmak üzere çok sayıda kişi ciddi manada insani yardıma ihtiyaç duyuyor. BM de bu konuda elinden gelen gayreti sarf etmeye devam edecek. BM tüm devletlerin bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saygıyla hareket ediyor. BM şimdiye kadar Ürdün, Lübnan ve Irak gibi komşu ülkelerden yardım yaptı. Ancak bu BM tarafından Türkiye'den Suriye'ye sevkedilen ilk insani yardımdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM'nin Gönderdiği 20 Yardım Tırı Kamışlı'ya Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement