Suriyeli Öğrenciler, Öğretmenlerini Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Öğrenciler, Öğretmenlerini Unutmadı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'de çocukların eğitimi için gece gündüz çalışan Suriyeli öğretmenler için etkinlik düzenlendi.

24.11.2016 19:25

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'de çocukların eğitimi için gece gündüz çalışan Suriyeli öğretmenler için etkinlik düzenlendi.

Kent merkezinde AFAD ve UNICEF'in katkısıyla yapılan okulda, öğretmenleriyle beraber oyunlar oynayan Suriyeli minik öğrenciler, öğretmenleri için İstiklal Marşı okuyarak, "Ankara'nın bağları" türküsünü söyledi.

Ülkelerindeki yaşanan olumsuzluklara rağmen, öğretmenlik görevini yapabilmenin huzurunu yaşayan Suriyeli öğretmenler, çocukların eğitim ve öğretiminden geri kalmaması için mücadele veriyor.

Suriyeli öğretmenlerden Hadi Kahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gurbette de olsa mesleklerini sürdürebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Ülkelerindeki iç savaştan 3 yıl önce kaçarak Türkiye'ye geldiğini belirten Kahya, "Bugün Türkiye'de Öğretmenler Günü, Türk öğretmenler kadar biz de burada mesleğimizi icra ettiğimiz için mutluyuz. Öğrencilerle beraber Öğretmenler Günü etkinliğimizi şarkılar söyleyerek, oyunlar oynayarak gerçekleştirdik. Ülkemizde olsaydık bunların hiçbiri olmayacaktı. Şimdi televizyonlardan eğitim veren okulların üzerine bomba atıyorlar. Çocuklar ve öğretmenler ölüyor. Bizler de öğrencilerimiz de orda olsaydık savaştan dolayı ölmüş olabilirdik. Türkiye hükümeti evlatlarımıza okuma şansı verdiği için bizlere kendi görevimizi yaptırdığı için teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Türkmendağı'ndaki olaylardan dolayı Türkiye'ye gelerek öğretmenlik yapan Sümeyye Musa da burada öğretmenlik yapmanın gurur verici olduğunu söyledi.

Bugünün Öğretmenler Günü olmasından dolayı öğrencilerinin tüm derslerde kendisine türküler okuduğunu, resimler hediye ettiğini anlatan Musa, "Tek ümidimiz öğrencilerimizin eğitimlerinin aksatmadan devam etmesi ve onların bir yere ulaşmasıdır. Çünkü bizim geleceğimiz onların elinde. Eğer okumamış bir nesil yetiştirirsek ileride büyük sıkıntılar yaşarız." diye konuştu.

Öğrencilerden Ebra Sardeni ise "Bugün bize öğretmenler günü olduğunu söylediler. Biz de öğretmenlerimize hediyeler aldık, resimler çizdik. Keşke ülkemizde savaş olmasa da orda eğitimimizi devam etsek. Ülkemi ve oradaki okul arkadaşlarımı çok özledim." dedi.

Suriyeli Öğrenciler, Öğretmenlerini Unutmadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Öğrenciler, Öğretmenlerini Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement