Suriyeli Savaş Mağdurlarına Almanya'dan Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Savaş Mağdurlarına Almanya'dan Yardım Eli

Suriyeli Savaş Mağdurlarına Almanya\'dan Yardım Eli

Geçtiğimiz şubat ayında Almanya'dan topladığı bir TIR dolusu giyecek ve sağlık gerecini Van'daki depremzedelere kendi eliyle dağıtan Gülistan Aksoy, Türkiye'den gelen yardım talebi üzerine bu kez de, Suriyeli mülteciler için kolları sıvadı.

16.04.2014 10:53

Geçtiğimiz şubat ayında Almanya'dan topladığı bir TIR dolusu giyecek ve sağlık gerecini Van'daki depremzedelere kendi eliyle dağıtan Gülistan Aksoy, Türkiye'den gelen yardım talebi üzerine bu kez de, Suriyeli mülteciler için kolları sıvadı. Gülistan Aksoy, Türkiye'ye sığınan Suriyeli savaş mağdurları için başlattığı kampanyayı, Duisburg'ta bulunan İkbal Pastahanesi'nde düzenlediği bir toplantıyla basın mensuplarına anlattı. Yardım götürdüğü Van'da yaşadıklarını anlatarak toplantıya başlayan Gülistan Aksoy, Van'da insanların yardımları aldığı sırada yaşadıkları sevinçten çok etkilendiğini belirtti.

HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK GEREKİYOR

Van yardımının ardından Suriyeli savaş mağdurları için yardım kampanyası başlatan Gülistan Aksoy, kampanya çerçevesinde 25 Nisan 2014 tarihinde Duisburg'ta bir konser tertiplediğini ve konser gecesinde Türkiye'den ve Almanya'dan onlarca gönüllü müzisyenlerin ücretsiz sahne alacağını anlattı. Duisburg'un Hamborn semtinde bulunan Sultan Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek yardım gecesine duyarlı vatandaşları destek vermeye davet eden Gülistan Aksoy, 'Türkiye'de binlerce yardıma ihtiyacı olan Suriyeli bulunuyor ve zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini öğreniyoruz. Her şeyi devletten beklememek gerek gerekiyor. Bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız. Tüm duyarlı insanların bu kampanyaya katılmalarını bekliyorum. Kıyafet göndermek isteyenler de, karton paketler halinde kıyafetleri geceye getirip bize teslim edebilirler. Gecede toplanacak yardımları, Van'da olduğu gibi Türkiye'ye götürüp ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız' diye konuştu.

Gülistan Aksoy, yardımseverlerin kendisine 01635883453 numaralı telefondan ulaşabileceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Savaş Mağdurlarına Almanya'dan Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement