Suriyeli Sığınmacı Doğum Yapmak İçin Türkiye'ye Geldi - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Sığınmacı Doğum Yapmak İçin Türkiye'ye Geldi

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki yakınlarının yanına yerleşen 7 aylık hamile Suriyeli Salhe El Ammar, bebeğini babasız dünyaya getirecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

23.07.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki yakınlarının yanına yerleşen 7 aylık hamile Suriyeli Salhe El Ammar, bebeğini babasız dünyaya getirecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Ülkesini ağır saldırılara rağmen terk etmeyen 30 yaşındaki Suriyeli sığınmacı, uzun süredir eşinden haber alamıyor.

Salhe Ammar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin ölü veya sağ olduğunu bilmediğini söyledi.

Reyhanlı'ya 2 ay önce gelen Ammar, "Bir taraftan çatışmalar devam ediyordu. Biz zor da olsa vatanımızda kalmanın mücadelesini verdik ancak eşim Humus'a gitti ve bir daha ondan haber alamadım. 7 aylık hamileyken Türkiye'ye gelmek zorunda kaldım." dedi.

Her yerde eşini aradığını belirten Ammar, şunları söyledi:

"Yaşıyor mu öldü mü bir bilgiye sahip değiliz. 2 çocuğum ve karnımdaki evladımla çareyi Reyhanlı'ya gelmekte buldum. Burada daha önce gelen yakınlarımın yanına yerleştim. Eşimden geriye cep telefonunda hatıra bir tek fotoğrafı kaldı. Karnımdaki evladımı onsuz dünyaya getirecek olmak çok kötü. O da babasını bilmek isterdi. Allah'tan tek dileğim inşallah hayattadır ve bir gün çıkıp gelir. Reyhanlı'da 2 evladım ve dünyaya gelecek yavrumla kendimize yeniden hayat kurduk. Zor da olsa mücadele etmeye gayret ediyoruz."

İhtiyaçlarını komşu ve hayırseverlerin karşıladığını aktaran Ammar, "Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Ben hamile olarak uzun yollar kat ederek buraya geldim ve çok şükür can güvenliğimiz, benim ve çocuklarım sağlığı yerinde. Bugün yarın doğum yapacağım ama tek üzüntümüz eşimin yokluğu." diye konuştu.

Ammar, dünyaya gelecek bebeğini savaşsız Suriye'de büyütmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Sığınmacı Doğum Yapmak İçin Türkiye'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement