Suriyeli Yetimlerden Sergi - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Yetimlerden Sergi

Kahramanmaraş'ta Suriyeli yetim çocuklar tarafından yapılan ürünlerin sergisi açıldı.

09.08.2016 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta Suriyeli yetim çocuklar tarafından yapılan ürünlerin sergisi açıldı.

Şam İnsani Teşkilatı Psikoloji Merkezi'nde açılan sergide, Suriyeli yetim çocukların yaptığı ürünler sergileniyor.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mustafa Gültekin, açılışta yaptığı konuşmada, 3 aylık bir çalışma sonucunda yetim çocuklar tarafından yapılan el işi eserlerin sergilendiğini söyledi.

Çok güzel eserler gördüklerini belirten Gültekin, "Hem Çadırtent'te hem de dışarıda kalan Suriyeliler arasında psiko sosyal desteğe ihtiyacı olan insanların olduğunu biliyoruz. Burada konu yetimler olunca biraz daha hassasiyet gösteriyor. Ben emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çok muazzam bir faaliyet olduğunu hep beraber gördük." dedi.

Suriyeli Ammar Alabdo ise Şam İnsani Teşkilatı Psikolojik Merkezi'nde Suriye'den gelen kadın ve erkeklere değişik alanlarda yardım ettiklerini söyledi.

Özellikle Türkiye'ye gelen çocuklara psiko sosyal alanda yardım ettiklerini söyleyen Alabdo "Hedeflerimizden bir tanesi buraya gelen Suriyeli ailelerin insani ortamda bir sosyal çevrede yaşamalarına destek çıkıyoruz. Burada özellikle Türkiye'nin devlet olarak, Kahramanmaraş'taki halkımızın biz Suriyelilere yapmış olduğu, her türlü destekten dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Yetimlerden Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement