Suriyeliler Kayıt Altına Alınıyor - Son Dakika
Yerel

Suriyeliler Kayıt Altına Alınıyor

Suriyeliler Kayıt Altına Alınıyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Elbistan'a sığınan Suriyeliler, AFAD tarafından Mobil Koordinasyon Merkezinde kayıt altına alınıyor.

15.10.2014 10:27  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Elbistan'a sığınan Suriyeliler, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından Mobil Koordinasyon Merkezinde kayıt altına alınıyor.

Elbistan Emniyet Müdürlüğü bahçesine gelen Mobil Koordinasyon Merkezine randevu ile çağrılan Suriyeli aileler, AFAD ile Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından kayıtları yapılıyor. Mobil merkezde 7 personel görev yapıyor.

Kayıt altına alınan kişilere verilecek Yabancı Tanıtım Kartı sayesinde Elbistan'a yerleşen Suriyelilerin net sayısı belli olacak ve onlara verilen sağlık hizmetleri ve yardımlardaki karışıklıklar da bu sayede bitecek.

Elbistan Emniyet Müdürlüğü bahçesinde hizmet veren Mobil Koordinasyon Merkezi çalışmaları hakkında Elbistan Emniyet Müdürü Barış Murat Başol'dan bilgi alan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Başbakanlık tarafından yürütülen uygulamanın Elbistan'da da başlatıldığını ifade ederek, Kahramanmaraş merkezde yapılan işlemlerin ardından ekiplerin ilçelere geldiklerini söyledi.

Mobil Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan kayıt sayesinde mükerrer kayıtların önüne geçilecek ve bu sayede Türkiye'deki Suriyelilerin sayısı net olarak ortaya çıkacak. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeliler Kayıt Altına Alınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement