Suruç'taki Patlama Ahlat'ta Kınandı - Son Dakika
Yerel

Suruç'taki Patlama Ahlat'ta Kınandı

Suruç\'taki Patlama Ahlat\'ta Kınandı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen katliam, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Bitlis’in Ahlat ilçesinde kınandı.

22.07.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen katliam, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Bitlis'in Ahlat ilçesinde kınandı.

HDP ilçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP Bitlis Milletvekili M. Celadet Gaydalı, KJA, KESK, MEYA-DER, İHD, KURDİ-DER yöneticileri ile HDP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu grup,

şehir merkezine kadar yürüdü. Grup adına basın açıklaması yapan HDP Ahlat İlçe Başkanı Alaattin Tokova, "Bugün burada toplanmamızın nedeni, Kobani'deki kardeşlerimize yardım için Suruç'ta toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerine yapılan bu alçakça bombalı saldırıyı protesto etmektir. Ahlat HDP ve DBP olarak bu hain saldırıyı kınıyoruz. Bu tür saldırılar geçmişte de oldu, şimdide devam etmektedir. Oysaki şehit olan bu gençlerimiz silah yerine oyuncak taşımaktaydı. Hangi yürek, hangi vicdan böyle bir duruma sevinebilir. Bu durumdan faydalananlar ve IŞİD'e destek verenler bilsinler ki gün döner hesap döner. Bu devran böyle gitmeyecek ve biz parti olarak bu menfur cinayeti yapanları huzurunuzda tekrar lanetliyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Suruç'ta meydana gelen hain saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden HDP Bitlis Milletvekili M. Celadet Gaydalı ise, bu işten sorumlu olanların utanç duymaları gerektiğini belirtti.

Açıklamaların ardından grup 5 dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suruç'taki Patlama Ahlat'ta Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement