Suşehri'ne Yöresel Ürün Satış Pazarı Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Suşehri'ne Yöresel Ürün Satış Pazarı Yapılacak

Suşehri\'ne Yöresel Ürün Satış Pazarı Yapılacak

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçeye yöresel ürün satış Pazar yeri yapılacağını söyledi.

25.02.2014 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçeye yöresel ürün satış Pazar yeri yapılacağını söyledi.

Başkan Sel yaptığı yazılı açıklamada; yapılması düşünülen yöresel ürün satış pazar alanı ile ilgili başvurunun Orta Anadolu Kalkınma Ajansına (ORAN) yapıldığını söyledi.

Suşehri'nin yöresel ürünlerin başında kuru fasulyenin markalaştırıldığını anımsatan Başkan Sel, "İnşaat kapsamında bin 600 m2'lik bir alana 15 ekolojik ahşap satış mağazasından oluşan bir ekolojik yöresel ürün pazarı yapılacaktır.

Yöresel ürün pazarımız ilçemizden geçen D-100 karayolu üzerinden görülebilen trafik akısının yoğun olduğu, Doğu Anadolu ve Karadeniz'i birbirine bağlayan güzergaha inşa edilecektir. Koyulhisar, Gölova, Akıncılar, Reşadiye'nin bölge merkezi konumunda bulunan proje alanımız ilçemizin en işlek alanlarından bir tanesidir. Bu kapsamda yapılan çalışmalarımızda hem görselliğe, hem de işlevselliğe önem verilmiştir. Bu nedenle bu pazar alanımız için gerekli başvurumuzu Oran'a yapmış bulunmaktayız. İnşallah projemizin onaylanması durumunda bu çalışmayı hizmete sunacağız. Özellikle bölgemizde son 5 yılda kuru fasulyemizi marka haline getirdik. Bu yapılacak pazar alanıyla bunu daha da markalaştırmış olacağız" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri'ne Yöresel Ürün Satış Pazarı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement