Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" - Son Dakika
Kültür Sanat

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

Marmaris'te en güzel kıyafetlerini giyinip özenle hazırlanan kadınlar, çiçekler ve balonlarla süsledikleri bisikletleri ile şehir turu attı.

25.09.2016 21:40

Marmaris'te en güzel kıyafetlerini giyinip özenle hazırlanan kadınlar, çiçekler ve balonlarla süsledikleri bisikletleri ile şehir turu attı.

Atatürk Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar basın açıklaması yaptıktan sonra, yaklaşık 10 kilometrelik şehir turu attıktan sonra 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda "Süslü kadınlar bisiklet turu"nu tamamladılar.

Kadınlar adına sözcü Zeynep Soyer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa hareketlilik kapsamında "Dünya Otomobilsiz Kentler" gününe vurgu yapmak nedeniyle Türkiye'nin 20 kentinde organize edilen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"nun 4. sünü gerçekleştirildiğini söyledi.

Farkındalık yaratmak istedikleri bisikletin sadece spor amaçlı olmadığını ifade eden Soyer, "Uygun bisiklet politikaları ile yollarda güvenli bisiklet sürebileceğimizi göstermek ve daha önemlisi toplumda kadına saygı bilincini oluşturmaktır. Bugün kadın ve bisikletin önemi için süslendik. Bisikletlerimizi bindik. Bugünkü sloganımız 'Bisiklete binelim, özgürlüğü seçelim'" dedi.

Bisikletlerini süsleyen kadınlar süslü kıyafetleri ve çocukları ile renkli görüntüler oluşturdu. tatil için ilçede bulunan turistler kadınların turunu bol bol fotoğrafladı.

Açıklamanın ardından kadınlar bisikletlerine binerek sahilden, siteler mevkiindeki bisiklet yolunu kullanarak, 19 Mayıs Gençlik meydanında turlarını sonlandırdı.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement