Sutanbeyli'de Şiir Festivali - Son Dakika
Yerel

Sutanbeyli'de Şiir Festivali

Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, 5-7 Mart'ta yapılacak.

26.02.2015 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, 5-7 Mart'ta yapılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, festivalin tanıtımı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, geçen yıl seçime denk gelmesi nedeniyle festivali yapamadıklarını belirtti.

"Şiiri siyasete kurban etmek istemedik" ifadesini kullanan Keskin, şiiri ana vatanıyla tekrar buluşturduklarını kaydetti.

Keskin, şiirin İstanbul'un bir parçası olduğunu dile getirerek, "Hızla gelişen ve büyüyen ilçemiz yeni yüzüyle İstanbul'un kültür değerlerine her zaman katkı sunmuş ve bu katkıyı Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali'yle taçlandırmıştır. Millet olarak tüm duyguları şiirleştirerek anlatıyoruz. Şiir, kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Sevincimizi, hüznümüzü hep şiirle anlatırız" değerlendirmesini yaptı.

Bu yıl mazlum coğrafyanın tema olarak seçildiğini kaydeden Keskin, "Dünyanın neresinde olursak olalım yaşanan acılar hepimizin ruhunda derin izler bırakıyor. Millet olarak tarihin her döneminde ezilenlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olmuşuz. Bu tarihi sorumluluk ve anlayışla hazırladığımız festivalimizle Suriye, Filistin ve Mısır başta olmak üzere derin acıların yaşandığı ülkelerdeki kara bulutları dağıtmayı amaçlıyoruz. Temennimiz odur ki köklü medeniyetimizle mazlum coğrafyanın kültürünün harmanlanacağı bu festival birçok açıdan tüm insanlığın ruhuna pozitif duygular serpecek" ifadelerini kullandı.

Bu yıl 10 ülkeden şairlerin katılacağı festival, 5-7 Mart'ta gerçekleştirilecek. Festivalin 5 Mart'ta Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde yapılacak galasına, Türk Halk Müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz da katılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sutanbeyli'de Şiir Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement