Sütpak: Polis 3 Bin İmzalaya El Koydu - Son Dakika
Güncel

Sütpak: Polis 3 Bin İmzalaya El Koydu

Sütpak: Polis 3 Bin İmzalaya El Koydu

DBP Şanlıurfa Belediyesi Meclis Üyesi Sibel Sütpak, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için toplanan imzalara polisin el koyduğunu iddia etti.

23.11.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için toplanan imzalara polisin el koyduğunu iddia eden DBP Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sibel Sütpak, çözüm sürecinde imza çalışmasını engellemenin barış sürecinin ruhuna denk düşmediğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) başta PKK lideri Abdullah Öcalan ve diğer tüm siyasi tutsaklar için başlatmış olduğu imza kampanyası tüm Türkiye'de devam ediyor.

Kobani olayları nedeniyle ara verilen ancak geçtiğimiz günlerde yeniden başlayan kampanyayla ilgili olarak Haliliye ilçesinde polisin yaklaşık 3 bin imzaya el koyduğu iddia edildi.

DBP Şanlıurfa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında yaşanan el koyma olayını anlatan DBP Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sibel Sütpak, "Başta Sayın Öcalan'a ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük çerçevesinde başlatılan imza kampanyamız Türkiye'de ve Kürdistan'da devam etmektedir. Halkın yoğun ilgi ve katılım sağladığı bu çalışmaya Urfa ilimizde polis keyfi bir şekilde müdahale etmekte, çalışmayı engellemekte ve toplanan imzalara el koymaktadır. İbrahim Kurt arkadaşımız Haliliye ilçemizde imza çalışması yaptığı sırada polisler yanına gelerek yaklaşık 3 bin imzaya zorla el koymuştur" dedi.

'ÇÖZÜM SÜRECİNİN RUHUNA DENK DEĞİL'

"Kürt sorunun çözümü barış ve müzakere sürecinin yoğunlaştığı böylesi dönemde son derece demokratik ve meşru bir hak olan Sayın Öcalan'a özgürlük için imza kampanyasına engel olmak çözüm sürecine karşı durmaktır" diyen Sütpak, barış süreci görüşmelerinin yoğun olduğu bir dönemde böylesi bir olayın yaşanmasının manidar olduğunu kaydetti. Sütpak, "Barış için devletin Sayın Öcalan ile çözümü konuştuğu bu dönemde imza çalışmasını engellemek ve hatta toplanan imzalara el koymak barış sürecinin ruhuna denk düşmemektedir. Herhalde Urfa'da ayrı devlet yönetimi yoktur. Çağrımız şudur ki, Urfa Valiliğinin ve polisinin bu çalışmaya engel olmaktan vazgeçmesini, el konulan imzaların iade edilmesi ve çözüm sürecinin ruhuna uygun bir tutum içinde olmasıdır. Ayrıca her türlü engellemeye rağmen halkımızı ve tüm duyarlı kamuoyunu barış için yürütülen bu imza kampanyasına katılmaya ve sahiplenmeye çağırıyoruz" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sütpak: Polis 3 Bin İmzalaya El Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement