Suudi İşadamları, Bandırma Vapurunu Gezdi - Son Dakika
Güncel

Suudi İşadamları, Bandırma Vapurunu Gezdi

Samsun büyükşehir Belediyesi'nin daveti üzerine kente gelen Suudi Arabistanlı işadamı ve gazeteciler, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a geldiği 'Bandırma' vapurunun birebir ölçülerde yapılan müze gemiyi gezip hatıra fotoğrafı çektirdi.

22.04.2014 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun büyükşehir Belediyesi'nin daveti üzerine kente gelen Suudi Arabistanlı işadamı ve gazeteciler, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a geldiği  'Bandırma' vapurunun birebir ölçülerde yapılan müze gemiyi gezip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye'nin Cidde Büyükelçiliği Basın Ateşeliği ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Samsun İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin daveti üzerine kente gelen Suudi Arabistanlı işadamı ve gazeteciler, kentin doğal, kültürel, tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Resmi ziyaretlerin ardından Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 tarihinde Kurtuluş Mücadelesi'nin ilk adımının atıldığı Samsun'a getiren ve birebir ölçülerde yapılarak Doğu Park mevkiinde müzeye dönüştürlen Bandırma Müze Gemisi'ni gezen Suudi Arabistanlı heyet, Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykellerini yakından inceledi.

Atatürk'ün Samsun'a çıkarken kurmaylarıyla yaptığı toplantıyı canlandıran heykellere büyük ilgi gösteren heyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de deniz üzerine kurulan ilk kablolu Su Kayağı Merkezi'ni de gezen heyet, burada su kayağı yapan vatandaşları izledi. Tesisler hakkında bilgi alan Arap gazeteciler röportaj da yaptı.

Ardından, 'Yaşanabilir ve Estetik Şehirler' konulu 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda Türkiye ikinci seçilen Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi ve Kampı'na gelen Arap heyet, engelli vatandaşlara verilen hizmetlerle ilgili merkez sorumlusu Eda Günaydın'dan bilgi aldı. Engellilerin havuzdan nasıl yararlandıklarını görüp dinlenme ve rehabilitasyon ünitelerini, yemekhane ve sportif alanlarda incelemelerde bulunan heyet, projeye hayran kaldı. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suudi İşadamları, Bandırma Vapurunu Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement