Taçlandırılmış Şehirde Harika Açılış - Son Dakika
Yerel

Taçlandırılmış Şehirde Harika Açılış

Taçlandırılmış Şehirde Harika Açılış

Büyükşehir Belediyesi'nin 380 milyon liralık yatırımlarının da aralarında bulunduğu toplam 600 milyon liralık 72 tesisin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

28.04.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi'nin 380 milyon liralık yatırımlarının da aralarında bulunduğu toplam 600 milyon liralık 72 tesisin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Harikalar Diyarı'ndaki toplu açılış töreninde Kayseri'yi Orta Anadolu'nun taçlandırılmış bir ili olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Merkezi yönetim olarak belediyemizle omuz omuza vereceğiz ve Kayseri'yi daha da büyüteceğiz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN 380 TRİLYONLUK YATIRIM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan teşekkür için geldiği Kayseri'de Harikalar Diyarı'ndaki toplu açılış törenine de katıldı. Son 2 yılda yapılan ve toplam 600 milyon liraya mal olan 72 tesis arasında Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımı olan toplam 380 milyon liralık 15 tesis de yer aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları olan Anadolu Harikalar Diyarı, 7 Adet Yol, 6 Adet Tarihi Kayseri Konağı Restorasyonu, 21 Adet Otobüs, Başakpınar- Kuruköprü Arıtma Tesisi, Argıncık Kayabaşı Parkı, İnşaat Malzemecileri Sitesi, Talas Seyir Tepesi, TEİAŞ Sosyal Tesisleri, Mobilyacılar Sitesi Altyapısı, İldem İçme Suyu ve Kanalizasyon Hattı, 30 Ağustos Caddesi İçme Suyu ve Kanalizasyon Hattı, Erenköy Mahallesi İçme Suyu ve Kanalizasyon Hattı ve Bağpınar İçme Suyu ve Kanalizasyon Hattı'nın da bulunduğu yatırımların açılış törenine Kayseri halkı büyük ilgi gösterdi.

"KAYSERİ ORTA ANADOLU'NUN TAÇLANDIRILMIŞ İLİ"

Harikalar Diyarı'ndaki toplu açılış töreninde Kayseri halkına hitap eden ve seçimler nedeniyle teşekkür eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'nin Orta Anadolu'nun taçlandırılmış bir ili olduğunu söyledi. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırlarının il sınırı olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin tüm ilçelere uzanacağını ifade eden Erdoğan, "Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelere hizmet verecek biz de merkezi hükümet olarak destek olacağız" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 380 milyon liralık yatırımının açılışını yaptığını dile getiren Başbakan Erdoğan, konuşmasında hızlı tren müjdesi de vererek Yerköy-Kayseri hızlı tren hattının Ankara- Sivas hattına bağlanması için yatırım programına alınması talimatını verdiğini söyledi.

Kayseri'de Merkezi yönetimle belediyenin omuz omuza vereceğini ve Kayseri'yi daha da büyütmeye devam edeceklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taçlandırılmış Şehirde Harika Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement