Tahir Elçi: "Medyada Yer Alan Bazı Haberleri İhbar Kabul Edilmiş" - Son Dakika
Güncel

Tahir Elçi: "Medyada Yer Alan Bazı Haberleri İhbar Kabul Edilmiş"

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, “Kanalın o yayınını ve yazılı medyada yer alan bazı haberleri ihbar kabul edilerek soruşturma başlatıldığını biliyoruz.

20.10.2015 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, "Kanalın o yayınını ve yazılı medyada yer alan bazı haberleri ihbar kabul edilerek soruşturma başlatıldığını biliyoruz. Bazı kişilerin de suç duyurusunda bulunduğunu biliyoruz" dedi.

"Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi. Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararın ardından serbest bırakılan Tahir Elçi, Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Elçi, ifadelerle ilgili kimin şikayetçi olduğu şeklindeki soruya, "Kanalın o yayınını ve yazılı medyada yer alan bazı haberleri ihbar kabul edilerek soruşturma başlatıldığını biliyoruz. Bazı kişilerin de suç duyurusunda bulunduğunu biliyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Sedat Peker'in suç duyurusunda bulunduğu iddialarına ilişkin soru üzerine Elçi, "Henüz bu konuda bir bilgi edinemedik. Sedat Peker'in hakkımızda suç duyurusunda bulunduğu bilgisini aldık. Ancak o dilekçe ile ilgili ne tür bir işlem yapıldığını da bilmiyorum" diye konuştu.

Ahmet Hakan ve editörün de soruşturmaya dahil edildiği yönündeki iddialara karşın Elçin, "Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından bize böyle bir bilgi verilmedi. Bize böyle bir soru yöneltilmedi. Böyle bir bilgiye sahip değilim" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tahir Elçi: 'Medyada Yer Alan Bazı Haberleri İhbar Kabul Edilmiş' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement