Tahir Elçi'nin Öldürülmesi İskandinavya Basınında - Son Dakika
Güncel

Tahir Elçi'nin Öldürülmesi İskandinavya Basınında

Dha DIŞ HABER – Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırı sonucu öldürülmesi İskandinavya gazetelerinin internet sayfalarında ve televizyonlarının haber programlarında geniş bir şekilde duyuruldu.

28.11.2015 17:44

Dha DIŞ HABER –

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırı sonucu öldürülmesi İskandinavya gazetelerinin internet sayfalarında ve televizyonlarının haber programlarında geniş bir şekilde duyuruldu.

İsveç televizyonu SVT Tahir Elçi'nin öldürülmesini "Tanınmış avukat ve Kürt hakları savunucusu öldürüldü. Avukat arkadaşları ve HDP saldırıyı cinayet olarak tanımladı" diyerek duyurdu.

Etkin gazetelerden Dagen Nyheter ile Svenska Dagbladet ise Tahir Elçi'nin öldürülmesini duyurduğu haberlerinde Elçi'nin Diyarbakır Baro Başkanı ve tanınmış Kürt hakları savunucu olduğunu belirterek "PKK terör örgütü değildir" demeci nedeniyle yakında yargılanmaya başlanacağını yazdı.

Norveç'in en büyük gazetelerinden VG " Türkiye'de tanınmış Kürt avukat öldürüldü" başlığı ile duyurduğu resimli geniş haberinde Tahir Elçi'nin nasıl öldürüldüğünün henüz kesinlik kazanmadığı belirtti. Gazete Elçi'nin polis ile saldırganlar arasında çıkan silahlı çatışmanın arasında kalmış olabileceği veya doğrudan hedef alınarak öldürüldüğü savlarının olduğuna dikkat çekti. Gazete, saldırıda bir polisin de öldürüldüğünü duyurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tahir Elçi'nin Öldürülmesi İskandinavya Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement