Talasemi ve Orak Hücre Konulu Panel - Son Dakika
Yerel

Talasemi ve Orak Hücre Konulu Panel

Seyhan Belediyesi, Talasemi Federasyonu, Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği (ATODER), Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliği ile "Talasemi ve orak hücre hakkında bilmemiz gerekenler, güncel tedavi yöntemleri, engelli hakları ve farkındalık" konulu panel düzenlendi.

27.06.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyhan Belediyesi, Talasemi Federasyonu, Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği (ATODER), Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliği ile "Talasemi ve orak hücre hakkında bilmemiz gerekenler, güncel tedavi yöntemleri, engelli hakları ve farkındalık" konulu panel düzenlendi.

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'ndeki panelin açılışında, talasemi hastalarını gelişen tedavi yöntemleriyle ilgili bilgilendirmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Talasemi Federasyonu'nun 26 üye derneğe ulaştığını anımsatan Kılıç, Türkiye'de bu hastalığın önlenmesi ve ve varolan hastaların da tedavilerini gerçekleştirilmesi için çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardında, Acıbadem Adana Hastanesi Çocuk Hematoloji, Onkoloji ve Kit Direktörü Prof. Dr. Bülent Antmen, Çukurova Üvinersitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. İlgen Şaşmaz, Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ve Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç, katılımcılara hastalık ve tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Talasemi ve Orak Hücre Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement