Tanip Ailesi : İnsanca Yaşamak İstiyoruz - Son Dakika
Yerel

Tanip Ailesi : İnsanca Yaşamak İstiyoruz

Tanip Ailesi : İnsanca Yaşamak İstiyoruz

Batman'da yaşayan Suriyeli aile, çok zor şartlar altında yaşam mücadelesini sürdürüyor.

24.06.2014 17:10  Güncelleme: 08:31

Yaklaşık bir ay önce mağdur ve zor şartlar içinde oldukları için yardım bekleyen ve Batman Merkez Aydınlıkevler Mahallesi 1202 Sokak No:23'te ikamet eden Suriyeli Tanip Ailesinin dramı yürekleri burkuyor.

Suriye'deki savaştan kaçıp Batmana gelen Aile, kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Şu ana kadar Afad Müdürlüğünce bir görevli tarafından bırakılan gıda kolisiyle sınırlandırdığını, ancak bunun dışında temel gereksinim olan, buzdolabı, klima, çamaşır makinesi veya tüp dahi verilmediğini ifade eden Aile reisi Süleyman Burhan Tanip konuya ilişkin olarak, "Bize yapılan yardım sadece gıda yardımıyla sınırlandırıldı. Evimize gelen bir devlet görevlisi, zaten kaldığımız evin harabe görüntüsü ve bomboş odaların, ve hala camsız duran kapımızı görmesi demek ki bir şey değiştirmemiş. Hiç bir temel yaşam gereksinimiyle alakalı bir mağduriyetimizi evraklara dahil etmeden gitti. Yaz mevsiminde sıcaklardan dolayı bunalıyoruz. Bir klimamız yok. Evimiz haşere yuvasına bürünmüş . Çocuklarımız ve biz böcekler tarafından ısırılıyoruz. Kapı pervazlarında yarıklar, tavanda ve duvarları dökülmüş, harabeyi andıran bir evde, en azından bir klimamız olabilirdi bu sıcaklarda. Evimizin süratle ilaçlanması gerekiyor. Sadece hamam böcekleri değil çok bilinmezli farklı böceklerin istilasından dolayı, çocuklarımdan endişe ediyorum. Soğuk bir suya hasret kaldık. Bizim derdimize, bırakılan bir koli gıda'dan fazla şeyi yetkililerden isteme hakkımız yok mu?" Sözlerini sarf etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Tanip Ailesi : İnsanca Yaşamak İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mantık: adamlara bak klıma istiyor bilmem ne istiyor madem bukadar rahattınızda neden savaş cıkardınıız zaten cekin gitin ülkenize 0 0 Yanıtla

Advertisement