Tanıtım Filmine Gala - Son Dakika
Yerel

Tanıtım Filmine Gala

Tanıtım Filmine Gala

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde belediyenin desteğiyle hazırlanan “1280’den günümüze Hisarcık” isimli tanıtım filminin galası yapıldı.

28.02.2016 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde belediyenin desteğiyle hazırlanan "1280'den günümüze Hisarcık" isimli tanıtım filminin galası yapıldı.

Hisarcık ilçesinin fethindeki manevi önderlik ve yaşanan manevi detayların da verildiği, "1280'den günümüze Hisarcık" isimli tanıtım filminin galasının yapıldığı Belediye Düğün Salonu hınca hınç doldu.

64 dakika süren tanıtım filminde ilçenin tarihi hakkında anlatım yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Güler, gala gecesinde yaptığı konuşmasında, gençlerin gerçekleştirdiği belgesel film sayesinde Hisarcık ilçesinin Türkiye tarihinde ilk defa dijital literatüre geçeceğini söyledi.

Güler,"İlçemizin öncelikle Türkiye'de daha sonra dünyada tanıtımı açısından dev bir adım. Hisarcık Tanıtım Filminin hazırlanmasında Belediye Başkanımızın ve Foto Serra Organizasyonun destekleri çok büyük. Bu filme bende bilimsel anlamda yani tarihi geçiş anlamında bir destek verdim. Tanıtım filminin ilçenin belediye tarafından internet ortamında tanıtımı bakımından belki Türkiye'de ilk 10'a girecek inşallah. Büyük ilçeleri, önemli turizm merkezlerini söylemiyorum. Bundan sonra internette tıkladığınızda Hisarcık ile ilgili dolu dolu bilimsel anlamda, çevre, turizm anlamında ve en önemlisi geleceğin petrolü olarak görülen bor'un buradan çıktığının dünyaya ilanı anlamında biz de varız diyoruz. Bu işin resmi tarafının yerine getirildiğini gösteriyor." dedi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Hisarcık Tanıtım Filminin ilçenin tanıtımı açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

Çalışkan,"Göreve geldiğimiz günden bu yana en başta benimseyip, sizlerle de paylaşmış olduğumuz vizyon üzere,Hisarcık'ımızın ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtımı için böyle bir projeyi hayata geçirmeyi düşünüyorduk.

Sağ olsun Hisarcık'lı genç girişimci arkadaşlarımız bize böyle bir projeyle geldiklerinde çok memnun olduk ve kendilerine bu konuda her türlü desteği sağladık. İlçemize kazandırılan yatırımların yanı sıra ilçemizin reklamı da, gerek kaplıcalarımıza gerekse Meslek Yüksek Okulumuza gelecek olan misafirlerimiz ve öğrencilerimiz açısından, ulusal ve uluslar arası düzeyde daha geniş kitlelere ulaşabilmek ve cennet memleketimizin güzelliklerini gösterebilmek adına aşırı önem arz etmektedir. Tabi bu tür projelerin yanında, ilçemizi gelişmiş şehirler statüsüne yükseltebilmek ve halkımızın yaşam kalitesini artırabilmek adına öncelikle ilçemizin acil ihtiyacı ve varlığı fayda sağlayacak yatırımları Hisarcık'ımıza kazandırmaya da devam ediyoruz.

"Hisarcık tanıtım filmi" şifalı kaplıcaları ve ülke ekonomisine sağladığı katkıyla ön plana çıkan bor madenlerinin başkenti

güzel memleketimizin ve örnek alınası kültürümüzün farklı bölgelere yayılması, farklı medeniyetlere tanıtılması açısından çok önemli bir eksiğimizdi. Bugün bir nebze de olsa bu eksikliği gidermiş bulunmaktayız. Bu vesile ile ilçe tarihimizde bir ilk olan ve tamamı Hisarcık'lı hemşerilerimiz, genç kardeşlerimiz tarafından hazırlanan, "Hisarcık Tanıtım Filmimizin yapımında emeği geçen başta medarı iftiharımız Prof. Dr. Mustafa Güler'i, yapımcımız ve genç girişimci kardeşimiz Ali Eroğlu'nu, Müzik Öğretmenimiz Oğuzhan Kavukçu'yu ve memleketleri için fedakarlık edip cesaret örneği göstererek bu filmde oynayan ve emeği geçen tüm genç arkadaşlarımı kutluyor, kendileriyle gurur duyuyor, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Hisarcık tanıtım filminin gösteriminin ardından Müzik Öğretmeni Oğuzhan Kavukçu izleyicilere türkü ziyafeti sundu.

Çekimleri Kütahya Yakup Bey Konağı, Kütahya Kalesi ve Hisarcık Şeyhler köyünde yapılan tanıtım filminin yapımcısı Foto Serra Organizasyon yetkilisi Ali Eroğlu, 3'ü profesyonel 21 kişilik ekiple gerçekleştirdikleri çekimlerin 7 ay sürdüğünü söyledi.

Gala gecesinin sonunda Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Güler ve Foto Serra Organizasyon yetkilisi Ali Eroğlu'na plaket verdi.

"1280'den günümüze Hisarcık" isimli tanıtım filminin gala gecesine Kaymakam Davut Bayraktar, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Yönetim Kurulu üyeleri Remzi Günay, Hayri Öz, Osman Zeybek, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Ak Parti İlçe Başkanı Salim Turası ve vatandaşlar katıldı.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tanıtım Filmine Gala - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement