Tapu Operasyonu Genişletiliyor - Son Dakika
Ege

Tapu Operasyonu Genişletiliyor

Bodrum Tapu Müdürlüğü'ndeki Operasyonda 24 Kişinin Gözaltına Alınmasından Sonra Dün de 4 Emlakçı Muğla'ya Götürüldü. 43 Kişinin Daha Şüpheli Sıfatıyla İfadesine Başvuruldu.

17.03.2010 01:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Tapu Müdürlüğü’ndeki operasyonda 24 kişinin gözaltına alınmasından sonra dün de 4 emlakçı Muğla’ya götürüldü. 43 kişinin daha şüpheli sıfatıyla ifadesine başvuruldu.

MUĞLA İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, önceki sabah Bodrum Tapu Müdürü A.A., yardımcıları E.E. ve C.U. ile eski müdür A.K., dört memur, üç astsubay, bir banka memuru, emlakçı ve aracıların bulunduğu 24 kişiyi gözaltına aldı. Dün de Bodrum’da iş yapan dört emlakçı evlerindeki tapu evraklarına el konulduktan sonra, ifadeleri alınmak üzere Muğla’ya götürüldü.

Memurlar sürüldü iddiası

Gözaltına alınan 28 kişinin dışında, dün sabahtan itibaren de şüpheli sıfatıyla, Muğla Emniyet Müdürlüğü’nde 30, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ise 13 kişinin ifadesi alınmaya başlandı. Eski müdür A.K.’nın görev yaptığı 2003-2007 arasında, tapu dairesindeki rüşvet ve yolsuzluklara itiraz eden sekiz memurun Yatağan, Milas, Ula ve yurdun çeşitli kentlerine sürüldüğü iddia edildi. Operasyon kapsamında bu sekiz memurun da ifadelerine başvurulacağı bildirildi.

Mercedes’e binen var

Operasyonda, tapu müdürleri

ve memurların yakınlarının banka hesapları da incelemeye alındı. Bodrum Tapu Dairesi’nde son üç yılda yaklaşık 10 milyon TL’lik haksız kazanç ve rantın döndüğü, bazı memurların Mercedes marka otomobillere bindiği ve yatları bulunduğu iddia edildi.

Gazetecilere yasak

Bu arada, Kaymakam Feridun Cemal Özdemir’in talimatıyla, dün sabahtan itibaren

gazetecilerin Bodrum Tapu Dairesi’ne girişi yasaklandı. Bodrum Tapu Müdürlüğü’nde Milas Tapu Müdürü İbrahim Turhan’ın geçici görevle iş başı yaptığı öğrenildi. Bilgi almak için kaymakamlığa gelen gazetecilerin içeri girmesi engellendi. Kaymakam Özdemir, gazetecilerin görüşme isteklerini, “Açıklama yekim yok” diyerek geri çevirdi.

Emlakçıdan dilekçe

Bodrum Tapu Müdürlüğü’nde iki gündür bilgisayarlarda sorun olduğu söylenerek işlemlerin yapılamadığını ve vatandaşların mağdur edildiğini savunan emlakçı Ayhan Karahan, kaymakamlığa bir dilekçe verdi. Karahan, “Bu, beklenen bir operasyondu. Tapu memuru olup da zengin olmayan yok gibiydi. Parayı verdiğinizde işlem bir saatte biter, vermezseniz iki, üç hafta sürünürdünüz. Şimdi bu operasyon yüzünden, tapuda işlemlerin neden yapılamadığı makamınız bilgi dahilinde olup, vatandaşı da bilgilendirmeniz gerekmektedir” dedi.

Üç haftadır bekliyor

Sabah saatlerinde Tapu Müdürlüğü’ne gelen yaklaşık 50 kişi işlem yaptıramadan döndü. Gümüşlük’te bir ay önce aldığı villanın tapusunu almak için iki haftadır beklediğini söyleyen İngiltere’nin Birmingham kentinden gelen restoran işletmecisi Metin Çoker de şunları söyledi: “Bugün itibarıyla üçüncü haftaya giriyorum. Her seferinde bir eksik evrak bahane ettiler. Oysaki tüm evrakım tamam. İki haftadır tapu alacağım diye bekliyorum. Bu nasıl iştir, 8 evrağın bulunduğu bir evin tapusu verilemez mi?”

Kaynak: DHA

Son Dakika Ege Tapu Operasyonu Genişletiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement