Tarihi Köprü Restorasyon Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Tarihi Köprü Restorasyon Bekliyor

Araban ilçesindeki tarihi Septimius Severus Köprüsü'nün restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılması isteniyor.

26.06.2015 11:32

Araban ilçesindeki tarihi Septimius Severus Köprüsü'nün restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılması isteniyor.

Yöre halkı, Gümüşpınar Mahallesi'nden geçen Sıtma Pınar Çayı üzerindeki tarihi köprünün köprünün yıkılan bazı bölümlerinin onarılmasını, ayakta kalan bölümlerin ise güçlendirilerek turizme kazandırılmasını bekliyor.

Mahalle muhtarı İbrahim Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köprünün yıkılan gözlerinin yeniden yapılması için ayak yerlerinin proje aşamasında olduğunu ve sağlam olan tek gözünde de restorasyon çalışması başlatılması için Gaziantep Valiliği Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararının çıktığını hatırlattı.

Yazışmaların büyük oranda tamamlandığını ve çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini anlatan Özkan, yapılan araştırmalara göre köprünün Roma İmparatoru Septimius Severus zamanında Samsat'ta karargah kuran 4. Scythica Lejyonu tarafından yaptırıldığını ve köprüde yer alan sütunlardan biri İmparator Septimius Severus'a, birisinin karısı julia Domna'ya ve diğerinin de oğulları Geta ve Caracalla'ya adandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Köprü Restorasyon Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement