Tarık Akan: 3 Temmuz Süreci, Kara Bir Zihniyetin Ürünü - Son Dakika
Spor

Tarık Akan: 3 Temmuz Süreci, Kara Bir Zihniyetin Ürünü

Tarık Akan, şike süreciyle ilgili "3 Temmuz süreci, kara bir zihniyetin ürünü. Fenerbahçe'yi elde etmek isteyenlerin girişimleri işe yaramadı diyebilirim." demişti.

16.09.2016 10:58  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yakalandığı kanserden kurtulamayarak 66 yaşında hayata veda eden efsanevi sinema sanatçısı Tarık Akan, sporla da yakından ilgiliydi. Gençlik yıllarında basketbol oynayan Akan, koyu bir Fenerbahçe taraftarıydı.

Tarık Akan, 2013 yılının Aralık ayında yayımlanan Fenerbahçe Dergisi'nden Sedat Hayran'a verdiği röportajda 3 Temmuz sürecine ilişkin çarpıcı yorumlarda bulunmuştu:

"Fenerbahçe gibi büyük bir kurumu ele geçirmek isteyen kara bir zihniyet vardı. Öncelikle belli yapılarla nabız yoklandı; Ergenekon ya da Balyoz gibi. 3 Temmuz'da başlatılan politika, 12 Eylül ve 28 Şubat'larla birlikte orduyu ele geçirmeye kadar uzanan bir sürecin devamıdır. Fenerbahçe'yi elde etmek isteyenlerin bu girişimleri işe yaramadı diyebilirim. Fenerbahçe'nin spor adına böyle bir şeyi yıkması çok önemli diyebilirim."

"AZİZ YILDIRIM GÜZEL BİR İNSAN"

Tarık Akan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için de şu değerlendirmeyi yapmıştı:

"Başkan ve yönetimi her şeyi yapıyor. Fenerbahçe için gece gündüz çalışıyorlar. Ben her şeyin daha da güzel olacağına inanıyorum. Güzel bir insan sayın başkan Aziz Yıldırım Bey."

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe Kulübü, Tarık Akan'ın vefatı nedeniyle resmi siteden bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"Türk Sinemasının usta oyuncularından, sevilen sanatçı Tarık Akan'ı kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendik. 100'ün üzerinde filmde rol alan, uluslararası sinema festivallerinde ödülleri bulunan Tarık Akan'a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, sevenleri ve sanat camiasına başsağlığı dileriz."

Tarık Akan: 3 Temmuz Süreci, Kara Bir Zihniyetin Ürünü

Son Dakika Spor Tarık Akan: 3 Temmuz Süreci, Kara Bir Zihniyetin Ürünü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement