Tarım İşçilerinin Kaldığı Çadırlardaki Yangın - Son Dakika
Güncel

Tarım İşçilerinin Kaldığı Çadırlardaki Yangın

Tarım İşçilerinin Kaldığı Çadırlardaki Yangın

Yüreğir Belediyesince, Yalnızca Mahallesi'nde çıkan yangında çadırları yanan mevsimlik tarım işçilerine yeni çadır temin edildi.

04.12.2016 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Belediyesince, Yalnızca Mahallesi'nde çıkan yangında çadırları yanan mevsimlik tarım işçilerine yeni çadır temin edildi.

Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yaptığı yazılı açıklamada, mevsimlik tarım işlerinde çalışan ailelerin mağdur olmamaları için olayın meydana geldiği ilk günden itibaren yardımların ulaştırılmaya başlandığını belirtti.

Ailelere, ilk aşamada yatak, yastık, battaniye, giysi, bot, mont, gıda paketi, büyük tüp, ocak, süpürge ve çocuklu ailelere bebek malzemesi dağıtımı yapıldığını, bulundukları alana seyyar tuvalet ve banyo yerleştirildiğini ifade eden Çelikcan, "Yeni yapılan çadır yerleri su basmayacak şekilde belediye ekipleri tarafından tekrar düzenlendi. Yerlere mıcır serilip yağmur yağdığında su gitmeyecek şekilde düzenleme yapıldı. Ailelerimizin yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla 38 çadır kurup ailelere teslim ettik." dedi.

Merkez Yüreğir ilçesinin Yalnızca Mahallesi'nde Doğu ve Güneydoğu'dan göç edenler ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak gelen ve tarlalarda çalışarak geçimlerini sağlayan işçilerin kaldığı çadırlarda 17 Kasım'da çıkan yangında, 60'a yakın çadır yanmıştı. Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, yanan çadırların bulunduğu alanın yakınında belirlenen bölgeye 20 çadır kurmuş, Türk Kızılayı da evsiz kalan 144 kişi için yemek ve battaniye yardımında bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarım İşçilerinin Kaldığı Çadırlardaki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement