Tarıma Değer Katanlar Ödüllendiriliyor Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika
Politika

Tarıma Değer Katanlar Ödüllendiriliyor Yarışması Ödül Töreni

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarımsal üretim içinde iktisadi faaliyetin temel girdilerinden birisinin modern zamanlarda bilgi ve teknoloji olduğunu belirterek, “Bilgi ve teknolojinin girdi olarak kullanılmadığı tarımsal faaliyetin verimliliği şüphelidir” dedi.

30.04.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarımsal üretim içinde iktisadi faaliyetin temel girdilerinden birisinin modern zamanlarda bilgi ve teknoloji olduğunu belirterek, "Bilgi ve teknolojinin girdi olarak kullanılmadığı tarımsal faaliyetin verimliliği şüphelidir" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Denizbank'ın sponsorluğu ile düzenlenen Tarıma Değer Katanlar Ödüllendiriliyor Yarışması'nın ödül törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı. Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde bulundukları yöredeki çalışmaları sonucunda farklılık yaratan bakanlık personeli ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Bakan Eker, "Tarımsal üretim içinde iktisadi faaliyetin temel girdilerinden birisi modern zamanlarda bilgi ve teknolojidir. Bilgi ve teknolojinin girdi olarak kullanılmadığı tarımsal faaliyetin verimliliği şüphelidir. Bakanlık çalışanlarının taşrada, il müdürlüklerinde, enstitülerde, araştırma istasyonlarında ve diğer bağlı tüm ilgili birimlerimizde, kuruluşlarımızda arkadaşlarımız bilgi ve teknoloji sahaya götürüyorlar" diye konuştu.

Bakanlık olarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Eker, " Türkiye'nin üretiminin kalitesini arttıracağız, gelirini artıracağız ve verimliliğini arttıracağız ki bir çiftçinin geliri artsın, refah düzeyi yükselsin, tarımın Türkiye'nin ekonomisine, milli gelirine katkısı artsın. Tarımsal desteklemelerle yaptığımız köklü politika değişikliği ve bunun sonucunda tamamı verimlilikle ilişkili, kalite ve standartla ilişkili 52 çeşit yeni destek bu alanda yine önemli bir ilk kategori oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tarıma değer katan personellere ödülleri verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Tarıma Değer Katanlar Ödüllendiriliyor Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement