Tarsus'a Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisi - Son Dakika
Yerel

Tarsus'a Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) desteğiyle, 18 dönüm alana kurulan ve 4 milyon liraya mal olan soğuk hava deposu ve paketleme tesisi, törenle hizmete açıldı.

20.09.2014 13:46

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) desteğiyle, 18 dönüm alana kurulan ve 4 milyon liraya mal olan soğuk hava deposu ve paketleme tesisi, törenle hizmete açıldı.

Alifakı Mahallesi'ne kurulan tesisin açılışında konuşan Kaymakam Hasan Göç, böyle bir tesisin ilçe ve çevresine ciddi ekonomik katkı sağlayacağını belirtti.

Tesisisin kurulmasına katkıda bulunanlara teşekkür eden Göç, "Üreticilerimizin kazanması, tüketicilerin kaliteli ürün tüketmeleri ve ülkemize döviz sağlanması açısından Can ve Ali Batır kardeşlerin kurdukları bu tesisin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteren TKDK'nın, aslında çok bilinmediğini, ancak işleve ve işleyişi bakımından tarım ve kırsal kalkınma hamlelerine çok ciddi destekler veren bir kurum olduğunu kaydetti.

Uzun, Tarsus'un genç işadamlarından Can ve Ali Batır kardeşlere bu tesislerin kurulmasında TKDK'nın yüzde 50 oranında destek verdiğini söyledi.

Böyle girişimcilerin ve kurulan modern tesislerin sayısının artırılıması gerektiğini vurgulayan Uzun, "AK Parti iktidarı olarak tüm girişimcilere uygun destek talepleri noktasında destek verilmektedir. Biz bölgemizin ve ülkemizin daha çok kalkınması için elimizden gelen her türlü desteği gösteriyoruz" diye konuştu.

Tesisin sahiplerinden Can Batır ise 18 dönümlük alan üzerine kurulan tesislerin içerisinde 12 adet soğuk hava deposu bulunduğunu ve her deponun ortalama 2 bin ton kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Batır, TKDK'nın verdiği destek ile kurdukları tesislerin bölgede çok önemli bir boşluğu dolduracağına inandıklarını belirtti.

Tarsus Müftüsü Hayri Erenay'ın duasının ardından tesislerin kurdelası kesildi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus'a Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement