Tarsus'ta TBMM Başkanı Kahraman'a Laiklik Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Tarsus'ta TBMM Başkanı Kahraman'a Laiklik Tepkisi

Tarsus\'ta TBMM Başkanı Kahraman\'a Laiklik Tepkisi

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Eğitim-Sen Tarsus Şubesi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a laiklikle ilgili sözleri nedeniyle tepki gösterdi.

27.04.2016 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Eğitim-Sen Tarsus Şubesi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a laiklikle ilgili sözleri nedeniyle tepki gösterdi.

Yarenlik Alanı'nda bir araya gelen dernek ve sendikanın üye ile yöneticileri, "Laik ve bilimsel demokratik eğitim", "Dinci, gerici eğitime hayır", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Meclis Başkanı Kahraman istifa" sloganları attı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cuma Erçe, grup adına bir açıklama yaptı. Türkiye'nin 'Türkiye tipi' bir şeriatla yönetilmeye ve bu yönetim şeklinin kalıcı hale getirilmeye çalışıldığını öne süren Erçe, "Devletin zirvesinden tutun da en aşağıda yer alan sıradan bir bürokratına kadar herkesin bir ağızdan söylediği ve uygulamaya soktuğu bu yönetim biçimi çağdaş ve laik bir toplum olmayı hedefleyen ülkemiz için büyük bir tehdit oluşturmaktadır" diye konuştu. AK Parti'nin Türkiye'yi bir din devleti yapma arzusu içinde olduğunu ve her fırsatta da halkın nabzını ölçtüğünü kaydeden Cuma Erçe, "Bu mesele sadece Alevilerin ya da Eğitim Sen'li öğretmenlerin meselesi değildir. Bu mesele yönünü bilime ve çağdaşlığa çevirmiş bütün kesimlerin meselesidir. Meclis başkanının bu çağdışı yaklaşımını şiddetle kınıyoruz. Burada üç gün süreyle toplayacağımız imzaları Mersin'de toplanan imzalarla birleştirip Mersin Valiliği'ne sunacağız ve imzalarımızın takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

- Tarsusmersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarsus'ta TBMM Başkanı Kahraman'a Laiklik Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement