Taşarası Fotoğrafçıların Gözdesi - Son Dakika
Yerel

Taşarası Fotoğrafçıların Gözdesi

Taşarası Fotoğrafçıların Gözdesi

Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği (EDFOD) Sezonun üçüncü teknik fotoğraf gezisini Havran’ın Taşarası Köyü’ne yaptı.

06.04.2015 10:54

Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği (EDFOD) Sezonun üçüncü teknik fotoğraf gezisini Havran'ın Taşarası Köyü'ne yaptı.

Fotoğrafa sanat gözü ile bakan, bu konuda kendini geliştirip daha ileri noktalara gelmek, sosyal ilişkilerini geliştirmek isteyen kişileri bir çatı altında toplayarak gelişimlerine uygun ortam sağlamak, yaşadığımız bölgenin kültürel sosyal ve fiziki yapısını tanıtıp belgelemek, projeler üretip uygulamak, eğitim faaliyetleri yapmak amacıyla kurulmuş olan Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği (EDFOD) uygulamalı fotoğraf eğitimlerini icra edebilmek için sezonun üçüncü gezisini 100 yıl önceki halini halen muhafaza eden Havran ilçesine bağlı Taşarası Köyü'ne yaptı.

Gezi hakkında bilgi veren EDFOD Yönetim Kurul Üyesi Serkan Aksuy "Gezi boyunca çektikleri fotoğraflar EDFOD eğitmenleri yerinde değerlendirilerek sokak fotoğrafçılığının incelikleri ve teknikleri yine yerinde atölye çalışması şeklinde pratiğe dökülmüştür. Gezi sırasında daha önce köye yapılan fotoğraf turu sırasında çekmiş oldukları fotoğrafların baskıları sahiplerine hediye edilmiştir."dedi.

Gezinin yalnızca bir fotoğraf turu değil aynı zamanda bir kültür turu olduğunu belirten EDFOD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Şimşek, Taşarası Köyüne ikinci gezileri olduğunu, fotoğrafik değeri olan köyün tanıtımını yaparak fotoğraf turizmine kazandırmak istediklerini ifade etti. Şimşek, fotoğraf tutkunlarının mutlaka köye gelerek fotoğraf çekmelerini tavsiye ettiğini ve teknik fotoğraf gezilerinin ileriki günlerde de farklı çevrelerde devam edeceğini, tüm fotoğraf severleri gezilerimizde aralarında görmek istediklerini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşarası Fotoğrafçıların Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement