Tasarım Tutkunlarına Özel 4 Gün - Son Dakika
Güncel

Tasarım Tutkunlarına Özel 4 Gün

Mimarlık ofisi Atelier187 tarafından bu yıl ilki düzenlenecek Design Scene İstanbul, farklı disiplinlerden dört tasarımcıyı Cezayir Restoran'ın tarihi binasında buluşturuyor

20.05.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2005 yılında Osman Hacıoğlu tarafından kurulan ve uluslararası alanda pek çok başarıya imza atan mimarlık ve tasarım ofisi Atelier187, bu yıl ilki gerçekleşecek Design Scene İstanbul'a imza atıyor. Mobilya, moda, fotoğraf ve heykel gibi dört farklı disiplinden dört sanatçıyı buluşturacak olan Design Scene İstanbul, Cezayir'in tarihi binasına özel yerleştirilecek işleri ilk kez görme imkanı sunuyor.

Osman Hacıoğlu, Atelier187

Atelier187'den mimar ve tasarımcı Osman Hacıoğlu, 2015 Mobilya Koleksiyonu; İspanya'dan moda tasarımcısı Susana J. Denia, 2015 Yaz Koleksiyonu; Fransa'dan fotoğraf sanatçısı Julien Aksoy, "Urban Scenes" adlı Fotoğraf Koleksiyonu ve Türkiye'den heykeltıraş Tarkan Güveli, bu buluşmaya özel tasarlayacakları işleriyle ilk kez Cezayir'de bir araya gelecek. 1901'de İtalyan İşçi Cemiyeti tarafından okul olarak yapılan, 2005'te restore edilerek bugünkü Cezayir Restoran markası altında hizmet vermeye başlayan ve 1900'lerin çağdaş mimari özelliklerini taşıyan Cezayir'den ilham alan bu dört sanatçı, işlerini bu tarihi binaya özel yerleştirilecekler. Ziyaretçiler, ayrıca dilerlerse beğendikleri işleri satın alabilecekler.

Julien Aksoy, Fotoğraf sanatçısı

Sergilemenin yanı sıra tasarıma meraklı herkesin katılımına açık atölye çalışmaları ve söyleşilerin de yer alacağı programın gün sonu etkinliği ise canlı müzik ve DJ performansları olacak.

Farklı disiplinlerden tasarımcı ve sanatçıların birbirlerinden ilham alarak ve çeşitli yaklaşımlardan ortak işler üretmelerinin temel hedefleri olduğunu belirten Osman
Hacıoğlu, Design Scene'in programını da, Atelier187'nin doğuşunu belirleyen "atölye" anlayışından yola çıkarak hazırladıklarını söylüyor.

Katılımın ücretsiz gerçekleşeceği Design Scene İstanbul, 21-24 Mayıs tarihleri arasında, Cezayir Restoran'ın giriş ve bahçe katlarında izlenebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tasarım Tutkunlarına Özel 4 Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement