Taşkın: "Çözüm Süreci Başarıya Ulaşacaktır" - Son Dakika
Yerel

Taşkın: "Çözüm Süreci Başarıya Ulaşacaktır"

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, Türkiye’nin yeni ve çağdaş bir anayasaya ihtiyacı olduğunu kaydederek, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimin yeni bir anayasa için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

22.03.2015 16:30

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, Türkiye'nin yeni ve çağdaş bir anayasaya ihtiyacı olduğunu kaydederek, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimin yeni bir anayasa için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Taşkın, genel seçim çalışmaları kapsamında Çelikhanlılar Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Taşkın, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni anayasa çıkmadı ve darbelerden sonra kara cübbeli profesörlerin asker talimatı ile hazırlanmış olduğu anayasalarla yıllardır idare edildi. 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler kapsamında vatandaşımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada güven ve desteği sayesinde yerli, milli, çağdaş ve özgürlükçü bir anayasayı halkımızla buluşturacağız. Yeni Anayasanın devamı niteliğinde olan idare sisteminin değişikliği olan başkanlık sistemini hep birlikte tartışıyor olacağız. İdare mekanizmasının daha hızlı işlemesi ve daha hızlı karar alına bilmesi için başkanlık sistemine geçilmesi gerekiyor. dünyanın bir çok ülkesinde uygulanan başkanlık sistemi başarıya ulaşmış durumdadır. 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizi yeni anayasa ile buluşturduktan sonra ise başkanlık sistemini de vatandaşımız ile buluşturacağız" dedi.

AK Parti'nin bu topluma ikinci bir taahhüdünün ise çözüm süreci olduğunu belirten Taşkın, "Bugüne kadar hiçbir iktidarın ağzına dahi alamadığı meseleyi iktidarımız attığı büyük adım ve hamlelerle Türkiye'nin her yerinde halkın güvenini kazanmıştır. Bu yolunda dönüşü yoktur. Birlikte yaşama projesi ve birlikte yaşama duygusu demokratikleşmenin de temelini oluşturmaktadır. Her şeyin temeli güven duygusudur, kardeşçe yaşama arzusudur. Bu seçimlerle bu projenin nihayete erdirilmesi için bir fırsata dönüştürmek zorundayız. Bu projeyi engellemeye çalışan iç ve dış mihraklar vardır. İnşallah bizlerin desteği ile bu mihraklar başarıya ulaşamayacaklardır" şeklinde konuştu.

Çelikhanlılar Derneği Başkanı Abdurrahman Gündoğar ise, AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın'a çıkmış olduğu yolda başarılar diledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşkın: 'Çözüm Süreci Başarıya Ulaşacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement