"Yapılar Mühendis Elinden Geçerse, Depremler Afete Dönüşmez" - Son Dakika
Yerel

"Yapılar Mühendis Elinden Geçerse, Depremler Afete Dönüşmez"

"Yapılar Mühendis Elinden Geçerse, Depremler Afete Dönüşmez"

Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Tatar, "Depremlerin afete dönüşmemesi için tüm yapıların mühendis elinden geçmesi şarttır." dedi.

13.03.2014 10:44  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, "Depremlerin afete dönüşmemesi için tüm yapıların mühendis elinden geçmesi şarttır" dedi.

Tatar, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Akyıldız, Sayman Meltem Akdoğan, üyeler M. Kemal Mengeloğlu ve Hande Gümüş ile birlikte ÇÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Parlak ve Maden Tetkik ve Arama Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Hasan Yıldız'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Parlak ve Yıldız'a yapılan ziyarette üyelerini tanıtarak söze başlayan JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, "Üniversitemiz ve MTA her türlü bilimsel aktivitelerde bizlere destek oldukları gibi yol gösterici meziyetlerini de bizlerden esirgememişlerdir. Bölümümüz gelişen bilimin, üyelerimize aktarılmasına daima yardımcı olmuş, bizlerin bilgi kaynağıdır. Türkiye genelinde üniversite - oda işbirliğinin en sıkı olduğu şube konumundayız. Ortak çalışmalarımızı geçmişte olduğu gibi bundan sonrada artarak sürdüreceğiz. Jeoloji Mühendisliği öğrencilerimizin bilimsel etkinliklerine katkı koymaya da devam edeceğiz. MTA bizler için Üniversiteden sonra mesleki bir okul niteliğindedir. Yaptıkları araştırma ve çalışmalarından edindikleri bilgileri bizlerle sürekli paylaşarak mesleğimizin ve meslektaşlarımızın gelişmelerini sürdürmelerini sağlamaktadırlar. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bilindiği gibi ülkemizde deprem kuşağında bulunmaktadır. Bir doğa olayı olan depremlerin afete dönüşmemesi için tüm yapılar mühendis elinden geçmesi şarttır. Mühendis eli değmemiş yapılarda yıkım ve kayıplar çok olmaktadır. Bizler özellikle dere yataklarının imara açılmasını tasvip etmemekteyiz. Belediyeler imara açacakları yeni yerlerin belirlenmesinde mutlaka mühendis desteği almalıdır. Özellikle zemin ve jeolojik etütlerde jeoloji mühendisi çalıştırmalıdırlar. Yıkım ve kayıpların önüne bu şekilde geçilebilir" şeklinde konuştu.

PARLAK: "TÜM HOCALARIMIZLA ODAMIZIN YANINDAYIZ"

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Parlak, "Bölümümüze ziyarete gelen JMO Adana Şube yönetiminin nazik davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Jeoloji Bölümü ile Jeoloji Mühendisleri arasında yıllardır süre gelen organik bir bağ var. Türkiye'de de bu ilişkinin en iyi kurulduğu ve ilerletildiği yer Adana'dır. Bizim her türlü bilimsel aktivitelerimizde, öğrenci teknik gezilerimizde, jeogenç aktivitelerinde, bölümümüze yeni gelen öğrencilerimize mesleğimizin tanıtılmasında oldukça özveriyle katkı sunuyorlar ben kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni yönetime başarılar diliyorum. Bundan sonrada bilimsel işbirliğimizin önceden olduğu gibi bundan sonra da devam etmesini temenni ediyoruz. Bizler de bölüm olarak tüm hocalarımızla sizlerin yanınızda olacağız. Oda olarak yapılacak açıklamaların bilimsel altyapısının sağlanması hususunda biz her zaman odamızın yanında olmaya hazırız. Yeni yönetim ile yeni dönemde hayırlı ve verimli çalışmalar diliyoruz" dedi.

"JMO ADANA ŞUBENİN ÇALIŞMALARINI TAKDİR EDİYORUZ"

Kendisi de Jeoloji Mühendisi olan Maden Tetkik ve Arama Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Hasan Yıldız, "Yeni yönetimi tebrik ediyoruz. Son yıllarda JMO Adana Şubenin faaliyetleri gerçekten Adana'mızın mesleğimizle ilgili çalışmalarını takdir ediyoruz. Yapacağınız çalışmalara bizde MTA olarak her zaman katkı koymaya çalışırız. Mesleğimizin toplumda gereğince tanınması, teknik anlamda öğrenilmesi, özellikle madencilikle alakalı gelişmeler ön plana çıkmaktadır. Madencilik ihracatımızın büyük bir bölümünü kapsamaktadır. Yıllardır karşı çıktığımız ülkemizdeki değerlerin hammadde olarak satılması değildir. MTA'nın kuruluş amacı yer altı zenginliklerinin çıkarılarak ekonomiye, yatırımcılara sunmasıdır. Türkiye'deki yer altı zenginliklerinin yüzde 90'ından fazlasını MTA araştırmaları sonucu tespit edilmiştir. Çalışmalarımız güncel olarak devam etmekte olup, yüzlerce proje üretmiştir. MTA işletmeci bir kuruluş değil, tamamen ARGE olarak işlevini yürütmektedir. Bu bağlamda odamızla hep birlikte işbirliği yapıp, çalışmalarımızı daha da geliştirme çabası içerisindeyiz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Yapılar Mühendis Elinden Geçerse, Depremler Afete Dönüşmez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement